Doma Slovenija Občine Občina Brda

Občina Brda

Brda - grbPokrajina: Primorska
Statistična regija: Goriška 

Površina: 72 km2
Prebivalcev: 5600

Občina Brda je del goriške statistične regije. Meri 72 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 98. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 5.660 prebivalcev (približno 2.800 moških in 2.860 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 91. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 79 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Brda so izrazito kmetijska občina s poudarkom na vinogradništvu in vinarstvu, pa tudi sadjarstvu in oljkarstvu. Razvoj turizma omogočajo naravne danosti in kulturna dediščina; del tega so številni gradovi in slikovite vasi.
© Statistični urad Republike Slovenije
goriska brda Občina Brda
By Vera Zupančič – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Goriska_Brda_PA64.jpg

 


Spisek krajev:

Barbana, Belo, Biljana, Brdice pri Kožbani, Brdice pri Neblem, Breg pri Golem Brdu, Brestje, Brezovk, Ceglo, Dobrovo, Dolnje Cerovo, Drnovk, Fojana, Golo Brdo, Gonjače, Gornje Cerovo, Gradno, Hlevnik, Hruševlje, Hum, Imenje, Kojsko, Kozana, Kozarno, Kožbana, Krasno, Medana, Neblo, Nozno, Plešivo, Podsabotin, Pristavo, Senik, Slapnik, Slavče, Snežatno, Snežeče, Šlovrenc, Šmartno, Vedrijan, Vipolže, Višnjevik, Vrhovlje pri Kojskem, Vrhovlje pri Kožbani, Zali Breg

Povezave:

Brda - zemljevid

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.brda.si

Povezava na Wikipedio

Brda - zastava

Objave iz iste kategorije: