Doma Slovenija Občine Občina Moravske Toplice

Občina Moravske Toplice

Moravske Toplice - grbPokrajina: Prekmurje
Statistična regija: Pomurska 

Površina: 144,5 km2
Prebivalcev: 6.200

Občina Moravske Toplice je del pomurske statistične regije. Meri 145 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 46. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 5.830 prebivalcev (približno 2.910 moških in 2.920 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 89. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 40 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Sredi Prekmurja, na mestu, kjer se stikajo nižinska predela Ravensko in Dolinsko ter gričevnato Goričko, leži občina Moravske Toplice. Narodnostno in versko mešana občina je turistično zelo dejavna – Terme Moravske Toplice.
© Statistični urad Republike Slovenije
moravske toplice Občina Moravske Toplice
By Yerpo – Own work, Public https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Slika:Moravske_Toplice.jpg


Spisek krajev:

Andrejci, Berkovci, Bogojina, Bukovnica, Čikečka Vas, Filovci, Fokovci, Ivanci, Ivanjševci, Ivanovci, Kančevci, Krnci, Lončarovci, Lukačevci, Martjanci, Mlajtinci, Moravske Toplice, Motvarjevci, Noršinci, Pordašinci, Prosenjakovci, Ratkovci, Sebeborci, Selo, Središče, Suhi Vrh, Tešanovci, Vučja Gomila

Povezave:

Moravske Toplice - zemljevid
Moravske Toplice - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.moravske-toplice.si

Povezava na Wikipedio

Moravske Toplice - zastava

Objave iz iste kategorije: