Domov arrow Vodniki in zemljevidi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Vodniki in zemljevidi

Potepanja, številka 12, oktober 2010

Natisni E-pošta
Koledarski čas je v našo deželo poleg deževnega vremena prinesel tudi oktobrsko številko revije za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije. Tudi tokrat nam glavni urednik Matej Zalar ponuja nekaj kritičnih misli o slovenskem turizmu. Vredno razmisleka!
Iz bogate vsebine v nadaljevanju povzemamo nekaj poudarkov, ki naj veljajo kot povabilo, da se navkljub deževnim dnem odpravite odkrivati Slovenijo.
Revija kot vedno prinaša redne rubrike kot sta Aktualno in Koledar dogodkov. Tu lahko sleherni izmed bralcev najde kaj zanimivega.
Preberite več...
 

Knjiga Botanični vrt Univerze v Ljubljani

Natisni E-pošta
Jože Bavcon
Botanični vrt Univerze v Ljubljani

Knjigo oziroma monografijo z gornjim naslovom je napisal Jože Bavcon, od leta 1995 direktor Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani. Knjiga je izšla pri založbi Kmečki glas v nakladi 1100 izvodov, ob finančni pomoči Mestne občine Ljubljana. V rubriki Knjižna polica jo predstavljamo zato, ker iz te knjige skoraj vse izvemo o (pre)malo znani, a zelo pomembni znanstveni ustanovi, kakršna je Botanični vrt, ki letos praznuje 200 letnico svojega obstoja. Že samo ta podatek pove, da gre za častitljivo ustanovo, s katero se Ljubljana lahko kosa in ponaša tudi v širšem evropskem prostoru. 
Preberite več...
 

Navigacija, ki se ji je težko upreti

Natisni E-pošta


Garmin nüvi 3790T Premium
Navigacija, ki se ji je težko upreti

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, predstavlja nüvi 3790T Premium, ki določa nove oblikovalske standarde, funkcije in enostavnost uporabe cestnih navigacijskih naprav. Z manj kot 9 mm skupne debeline ohišja je najtanjši prenosni cestni navigator na trgu.

Nagrajena oblika nadaljuje z enostavno uporabo in z na dotik občutljivim zaslonom diagonale 10,9 cm z gladko stekleno površino in omogoča uporabnikom prikaz prednaložene kartografije v ležečem ali pokončnem položaju, idealno za uporabo v avtu ali peš.

Nov, zmogljivejši “multi-touch” zaslon omogoča, da pogled povečate ali zmanjšate (z dvojnim dotikom ali "stiskanjem" zemljevida), prebrskate okolico na zemljevidu (vlečenje s prstom) ali spremenite perspektivo iz 2D v 3D in zavrtite zemljevid za 360 stopinj (z dvema prstoma povlečete ali obračate).

Cesta še nikoli ni bila videti tako realistično, zahvaljujoč podrobnostim 3D terena. Senčena topografija in realističen mejniki zagotavljajo izjemen pregled in izboljšano zavedanje okolja. Funkcija trafficTrends zagotavlja učinkovito usmerjanje in realistične čase prihoda, priporoča poti z uporabo zgodovinskih podatkov o prometu in ponavljajočih se trendov v danem trenutku ali dnevu. Navigacija namreč omogoča sprejem prometnih informacij tudi v Sloveniji in na področju pokritem s signalom servisov RDS-TMC. Brezžična tehnologija Bluetooth omogoča prostoročno telefoniranje v povezavi z združljivim telefonom.

Za več informacij obiščite spletno stran www.garmin.si.

 
 

Potepanja, številka 6, marec 2010

Natisni E-pošta
Mesečnik marec
Prve dni marca je izšla šesta številka revije za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije. Sodelavci mesečnika so se tudi tokrat držali začrtane poti: odkrivati manj znane turistične destinacije, tiste, ki so bolje poznane, pa predstaviti nekoliko drugače oz. odkriti še neodkrito. Nič kaj lahka naloga, ko se prvi hip zdi, da skorajda že vsi vse poznamo. A ko se začnemo poglabljati v neki kraj, hitro ugotovimo, da temu ni tako.

Tudi tokrat je mesečnik na pot pospremil glavni urednik Matej Zalar. Najprej sledita že ustaljeni rubriki Aktualno in Koledar dogodkov. V rubriki Izlet pa bomo obširno spoznali Prlekijo. Po njej se je potepal Matej Zalar in zbral številne zanimivosti, ki jih je zazrl na poti. Na samo petindvajset km dolgi poti je naštel kar šest muzejev. Med drugim bomo spoznali  Babičev mlin v Veržeju, kjer avtor tudi začenja svoj potopis. Mimo sveta ob Muri tudi ne bo šlo.
Preberite več...
 

Potepanja - februarska številka je že tu

Natisni E-pošta

Tudi v mesecu februarju 2010 nam je izdajatelj AS-Press iz Ljubljane na ogled prijazno poslal februarsko številko revije Potepanja - revije za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije.

Že z naslovnice nas prijazno vabi nasmejan deklič, ki se brezskrbno spušča po belih strminah. Kaj pa sicer prinaša tokratna številka mesečnika, ki je v zasnovi namenjena predvsem odkrivanju manj znane Slovenije?

Glavni urednik revije Matej Zalar nam v uvodniku Nič posebnega nismo poda zanimivo razmišljanje. Na tem mestu bi rada podčrtala njegovo misel iz drugega dela uvodnika: "Bistvo je torej v predstavitvi, v zanimivi zgodbi." Kaj je želel Matej s tem povedati, si le preberite v njegovem uvodniku. Dejstvo pa je, da nam revija iz meseca v mesec podaja zgodbe, ki navdihujejo in so prepričljive.

Preberite več...
 

Krančkova knjiga zakladov - vodič po Kranju za otroke

Natisni E-pošta
Krančkova knjiga zakladov
Krančkova knjiga zakladov - vodič po Kranju za otroke

Iz Zavoda za turizem Kranj smo prejeli privlačen vodič po Kranju za otroke. V nadaljevanju si lahko preberete kaj so v Zavodu o vodiču zapisali.

"L. 2008 smo rove pod starim Kranjem odprli za javnost in izjemna privlačnost podzemlja tudi za otroke je porodila idejo, da zanje oblikujemo poseben lik, ki bo na njim prijazen način predstavljal podzemni svet. Tako se je rodil škrat Kranček, ki se je najprej skrival samo v rovih, kjer je iskal svoj zaklad in otroke vodil skozi 1300 metrov dolgi podzemni kranjski znamenitosti. V zelo kratkem času pa je škrat postal zelo priljubljen, zato smo Krančku zaupali pomembno nalogo da med iskanjem svojega zaklada v mestu poišče še mnogo drugih pomembnih zakladov, ki jih skriva stari Kranj.

Preberite več...
 

Gorenjska - Vodnik

Natisni E-pošta
Gorenjska vodnik
Našemu vabilu se je prijazno odzvala tudi založba  Turistika in nam v recenzijo poslala dva vodnika: Gorenjska in Slovenija.

Pod vodnik Gorenjska se je tokrat poleg Matjaža Chvatala podpisala še Petra Vencelj.  Knjiga "Gorenjska Vodnik" je namreč izpod peresa in objektiva Matjaža Chvatala prvič izšla že leta 1997. 

Več kot po desetletju med ljubitelje Gorenjske prihaja nov vodnik, ki je kar trikrat obsežnejši od prvega.

Avtorja sta na več kot 300 straneh, 2000 fotografijami in 50 zemljevidi vzajemno združila vedenje o Gorenjski, njeni naravni lepoti, značaju in prepoznavnosti, ki jih je krojila zgodovina časa.


Preberite več...
 

Pravljične poti v zgodovino

Natisni E-pošta
V knjigi je predstavljenih 50 ciljev za družinske izlete z otroki, ki so pokrajinsko in kulturnozgodovinsko izjemno raznoliki. Vodijo h gradovom, gradiščem, rimskodobnim spomenikom, mestnim obzidjem, vojaškim utrdbam, starim cerkvicam in samostanom ter mlinom … S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi.

Izhodišče za vsak potep je ljudska pravljica ali pripovedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi, ki so dodatno predstavljeni s kakovostnimi fotografijami, preglednim zemljevidom ter opremljeni z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.
Preberite več...
 

Vodnik po Slovenskih goricah

Natisni E-pošta
V zadnjem času po Sloveniji izhajajo številni turistični vodniki, ki po večini niti ne najdejo poti na prodajnih policah. A to še ne pomeni, da si tega ne zaslužijo. Velikokrat so na voljo brezplačno, a dosegljivi v krajih, ki jih vodnik opisuje in v bližnjih turistično-informacijskih centrih.

Vodnik, ki vam ga želim tokrat predstaviti, sem dobila od prijazne gospe na Občini Lenart. Kako je z njegovo prodajo po Sloveniji ne vem, na voljo pa vam je v nekaterih slovenskih knjižnicah.
Slovenske gorice nedvomno ponujajo pisano paleto možnosti oddiha. Razgibana pokrajina z naravno in kulturno dediščino privlači skozi vse leto.
Preberite več...
 

Milan Vinčec: Istra

Natisni E-pošta

ISTRA

Milan Vinčec
Koper • Izola • Piran
Slovenska Istra
Hrvaška Istra
Kulturno turistični vodnik
ISBN 978-961-269-087-8

Vabilu uredništva KAM-a se je prijazno odzval režiser, snemalec in fotograf Milan Vinčec ter nam v oceno poslal kulturno turistični vodnik ISTRA Koper • Izola • Piran - Slovenska Istra /
Hrvaška Istra. Vinčeca med drugim poznajo ljubitelji poti sv. Jakoba. Leta 2007 je pri založbi Ognjišče izšla njegova knjiga Romanje v Kompostelo nekoč in danes. V slednji je z bogatim izborom fotografij in izčrpnim besedilom o kulturni in verski tradiciji predstavil sv. Jakoba in kraj Kompostelo, ki je v zgodovini privabljal milijone romarjev. Vodnik je razdeljen na dvaintrideset dni z opisom poti, ki jo lahko današnji pohodnik opravi v enem dnevu. Vodnik bogatijo številne fotografije, zemljevidi poti in načrti mest. V knjigi Romanje v Kompostelo je tudi videofilm Po poti sv. Jakoba, ki opisuje zgodbo srednjeveškega romarja.
150 strani, prek 300 barvnih fotografij in zemljevidov.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 20 od 27
Zemljevid

Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008