Doma Slovenija Občine Občina Dravograd

Občina Dravograd

Dravograd - grbPokrajina: Koroska
Statistična regija: Koroška

Površina: 105,0 km2
Prebivalcev: 8.900

Občina Dravograd je del koroške statistične regije. Meri 105 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 65. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 8.930 prebivalcev (približno 4.470 moških in 4.470 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 57. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 85 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina je naravnogeografsko del Koroške pokrajine; njen del so tudi reke Drava ter Meža in Mislinja, katerih vodno bogastvo se izkorišča za energetske namene. Je obmejna občina, saj leži ob delu naše meje z Avstrijo.
© Statistični urad Republike Slovenije
dravograd Občina Dravograd
By Janezdrilc – Own work, Public Domain, https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Dravograd_Castle_01.JPG


Spisek krajev:

Bukovska vas, Črneče, Črneška Gora, Dobrova pri Dravogradu, Dravograd, Gorce, Goriški Vrh, Kozji Vrh nad Dravogradom, Libeliče, Libeliška Gora, Ojstrica, Otiški Vrh, Podklanc, Selovec, Sv. Boštjan, Sv. Danijel, Sv. Duh, Šentjanž pri Dravogradu, Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem – del, Trbonje, Tribej, Velka, Vič, Vrata

Povezave:

Dravograd - zemljevid
Dravograd - karta Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.dravograd.si

Povezava na Wikipedio

Dravograd - zastava

 

Objave iz iste kategorije: