Doma Blog

Splošni pogoji uporabe

Izdajatelj pravil in upravitelj spletne strani
Izdajatelj teh pravil in splošnih pogojev ter upravitelj spletne strani https://www.kam.si, je podjetje Tomyco d.o.o., Zg. Gameljne 48f, 1211 Ljubljana Šmartno.

Opredelitev pojmov
Uporabnik je pravna ali fizična oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec, ki brska po naših spletnih straneh.

Spletna stran storitev.com je informacijski sistem, namenjen obveščanju in iskanju po bazi podatkov najrazličnejših možnih vsebin.

Uporaba spletne strani storitev.com je pogojena s temi pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju.

Z uporabo spletne strani storitev.com:

 • izrecno soglašate s splošnimi pogoji uporabe
 • se obvezujete, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način.

S pristopom izrecno pristajate, da ne boste:

 • uporabili teh spletnih strani za protipravno ravnanje ali vzpodbudo tretje osebe, da bi storila kaj takega;
 • uporabili te spletne strani za lažno predstavljanje;
 • pošiljali na te spletne strani take vsebine, ki vsebujejo računalniške viruse, trojanske konje ali drugo podobno računalniško kodo, datoteke ali programe, ki bi lahko spremenili, poškodovali ali motili funkcionalnost teh spletnih strani, programske opreme, računalniške strojne opreme ali katerokoli tretjo osebo, ki dostopa do te spletne strani;
 • pošiljali na te spletne strani, posredovali s pomočjo elektronske pošte ali na kakšen drug način prenesli take vsebine, za katere nimate pravne osnove, da jih lahko prenesete;
 • spremenili, poškodovali ali zbrisali katerokoli vsebino, oddano oziroma vsebovano na tej spletni strani;
 • namerno motili oziroma prekinjali normalni tok komunikacij v katerikoli smeri med uporabniki in spletno stranjo;
 • se sklicevali na poslovno povezavo ali predstavljali oziroma zastopali katerikoli poslovni subjekt, entiteto ali drugo organizacijo, za katere nimate pooblastila za tako poslovno povezavo ali predstavljanje oziroma zastopanje;
 • oddali ali prenesli ne zahtevane reklamne, promocijske ali podobne nadlegujoče vsebine;
 • oddali vsebine, ki predstavljajo poseg oziroma kršitev pravic intelektualne lastnine tretjih oseb;
 • zbirali ali shranjevali osebne podatke o drugih osebah s teh spletnih strani.

Varovanje osebnih podatkov

Izdajatelj se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot so e-poštni naslov in osebno ime.

Osebni podatki so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo.

Izdajatelj ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem.

Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam in poslovnim partnerjem brez privolitve uporabnika.

Povezave na druge spletne strani

Nekatere povezave s spletne strani vodijo na druge spletne strani, ki jih izdajatelj ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine.

V člankih je prepovedano objavljanje povezav do drugih spletnih strani (izven domene storitev.com), pridržujemo si pravico, da člankov ki vsebujejo zunanje povezave ne objavimo.

Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij.

Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov upravitelj in ki veljajo za te zunanje spletne strani.

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran oziroma katerokoli vsebino na njej izključno na lastno odgovornost.

Vsebina in funkcionalnost spletne strani so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru Izdajatelj ne bo odgovoren za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe tega portala.

Izdajatelj ne odgovarja za morebitne izpade delovanja spletne strani
https://www.kam.si , niti za posredno oziroma neposredno škodo, ki je nastala zaradi začasnega nedelovanja strani.

Sprememba določil

Izdajatelj si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Spletno stran https://www.kam.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani
https://www.kam.si .

Pravica do uporabe povratnih informacij in predlogov

Z oddajo tega materiala in informacij podjetju Tomyco d.o.o. dovoljujete: uporabo, spreminjanje, kopiranje, distribucijo, oddajanje, javno prikazovanje in izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli takih povratnih informacij in predlogov.

Zgoraj omenjene pravice morajo vključevati tudi pravico do izrabe katerih koli lastniških pravic v takšni povratni informaciji ali predlogih, vključujoč pravice, ki izhajajo iz avtorskih pravic, blagovne znamke, storitvene znamke ali patentnih zakonov pod pristojnostjo katere koli s tem povezane sodne oblasti.

Uporabniške vsebine

Uredništvo spletne strani storitev.com ni odgovorno za uporabniško vsebino in si pridržuje pravico, da briše, premika ali ureja sporočila, ki jih po lastni presoji smatra za žaljiva, opolzka, smatra, da kršijo avtorsko zakonodajo ali so drugače nesprejemljiva.

Strinjate se, da lahko vse vsebine, ki jih predložite, uredništvo spletne strani
https://www.kam.si ureja, objavi, prenaša, ali prikaže in se odrekate vsem moralnim pravicam, ki jih imate pri posedovanju vsebine, ki bi se spremenila na način, s katerim se ne strinjate.

Podjetju Tomyco d.o.o. dajete stalno, ne izključno, globalno, ne licenčno, pravico uporabe, kopiranja, prenosa, vključitve, objave, distribucije, javnega prikaza, ustvarjanja prirejenih del, indeksiranja, označevanja, spreminjanja in prilagajanja.

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

Politika zasebnosti

Privacy Policy

Effective date: July 27, 2018

Tomyco d.o.o. (“us”, “we”, or “our”) operates the https://www.kam.si/ website (the “Service”).

This page informs you of our policies regarding the collection, use, and disclosure of personal data when you use our Service and the choices you have associated with that data. This Privacy Policy for Tomyco d.o.o. is powered by FreePrivacyPolicy.com.

We use your data to provide and improve the Service. By using the Service, you agree to the collection and use of information in accordance with this policy. Unless otherwise defined in this Privacy Policy, terms used in this Privacy Policy have the same meanings as in our Terms and Conditions, accessible from https://www.kam.si/

Avtorske pravice

Copyright Tomyco d.o.o., vse pravice pridržane.

Vse informacije (pisne in slikovne), vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmeta avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Pri uporabi dokumentov je obvezna navedba vira. Dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Tomyco d.o.o.

Cerkniško jezero – Cerkniško polje

Ni prav lahko naleteti na primer, s kakršnim imamo opravka pri Cerkniškem jezeru oziroma Cerkniškem polju. Ista površina je približno pol leta pod vodo, pol leta pa suha. Očitno gre za zelo specifičen primer.

Ko sva si v prvih dneh marca tega leta ogledovala Cerkniško jezero, sva ves čas imela na jeziku besedo morje, torej Cerkniško morje. Vsiljevala se je primerjava z dolžino slovenske morske obale, kajti pot z vodo skoraj »do vrha« napolnjenega Cerkniškega jezera je bila dolga okoli 30 kilometrov. V dolžino naj bi bilo jezero dolgo 12 kilometrov, v širino pa na najširšem mestu 6,8 kilometra. Kot je dobro znano letošnje februarske poplave niso napolnile samo Cerkniško jezero, marveč tudi sosednje Planinsko polje, kjer je bilo še več objektov pod vodo kot okoli Cerkniškega jezera.

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero je eno od treh jezer v Šaleški dolini, kar pomeni, da bi lahko govorili o trojezerju, podobno kot govorimo o tromostovju. Lahko bi se torej reklo Šaleško trojezerje. Vsa tri jezera Škalsko, Velenjsko in Družmirsko se nahajajo v Šaleški dolini, z največjim mestom Velenje in največjim med prej omenjenimi jezeri Velenjskim jezerom tik ob mestu.
Velenje sodi med najhitreje rastoča mesta v Sloveniji in je s svojimi skoraj 26.000 prebivalci peto največje mesto v Sloveniji, za Ljubljano, Mariborom, Celjem in Kranjem.

Leta 1961 Velenje še ni imelo niti 8.000 prebivalcev. Menda ni Slovenca, ki mesta Velenje ne bi povezoval s premogovništvom, čeprav je res, da je minilo že veliko let od tedaj, ko je število zaposlenih v industriji s tovarno gospodinjskih aparatov Gorenje prehitelo število rudarjev. Velenje hitro napreduje tudi na področju kulture in ustvarjalnosti. Med muzeji je treba omeniti Muzej premogovništva Slovenije in Muzej Velenje na Velenjskem gradu z 11 stalnimi zbirkami, med katerimi je še posebej zanimiva Afriška zbirka Frančiška Foita.

Gradiško jezero in Črni graben

Ob omembi Črnega grabna takoj pomislimo na občino Lukovica, ki pa je samostojna občina šele od leta 1995. Pred tem je bilo to območje skupaj s sedaj tudi samostojno občino Moravče vključeno v občino Domžale. Po površini – nekaj manj 75 kvadratnih kilometrov – in po številu prebivalcev – okoli 5700 – gre za razmeroma veliko občino, ki na severu prehaja v Tuhinjsko dolino, na jugu pa v Moravško dolino.

Pred petdesetimi leti je znani slovenski geograf France Planina v knjigi Slovenija in njeni kraji o tem delu Slovenije zapisal naslednje stavke: »Pri Lukovici se dolina zoži v značilni Črni graben, znan iz pripovedovanj o rokovnjačih. Lukovica je bila tedaj važna poštna postaja, imela je mitnico in gostišča s hlevi. Na tiste čase še sedaj spominjajo mogočne stare stavbe. V Črnem grabnu sta večji vasi Krašnja, staro cerkveno središče, in Blagovica.

Vreme Rogla

Rogla je destinacija, ki je dobro poznana med najrazličnejšimi skupinami ljudi, saj vedno nudi kaj posebnega in vsak bo našel nekaj zase. Vreme na Rogli je v zimskih mesecih prijazno za tiste, ki uživajo v vragolijah na snegu, poleti pa privablja razne rekreativne in profesionalne športnike. Skozi vse leto pa Roglo obiskujejo tisti, ki želijo izkoristiti vplive ugodne naravne klime, ali pa se le sprostiti v zdravilišču.
Vedno je pestro, ne glede letni čas in vreme na Rogli . Pozimi je aktualna smučarska sezona – Roglo takrat obiščejo navdušenci nad zimskimi športi, katere čaka urejeno smučišče. Če vreme dopušča oziroma če snežna odeja ni predebela, so zimski meseci primerni tudi za sprehode po zasneženi okolici, saj so razgledi v zimskih mesecih zares enkratni. Rogla je tudi priljubljena točka za izlete, predvsem družine z otroki rade pridejo na Pohorje in uživajo v snegu. Tako je ob prvih zimskih snežinkah še posebej pestro.
Poleti se Rogla prelevi v športno rekreacijski center – številni profesionalni športniki in ekipe izkoristijo ugodno klimo in višino rekreacijskega centra in tu opravijo priprave na izzive, ki jih čakajo. Nič nenavadnega ni, da se za Roglo odločajo tudi tuji vrhunski športniki, kar na Pohorje privabi tudi nekatere radovedneže, ki sicer ne spadajo med zagrizene rekreativce. Če vreme na Rogli dopušča, je okolica kot nalašč za aktivnosti v naravi, predvsem tek in pohodništvo. Dež pa ne moti treninga ali rekreacije, saj je infrastruktura prilagojena za vse mogoče vremenske razmere. 
Ne glede na vreme je torej Rogla izjemno vsestranska točka za najrazličnejše obiskovalce. Tako je obisk priporočljiv vsem in v vseh letnih časih!

Odkrivanje skritega potenciala gob in slovenskega podzemlja

V Laškem pri Celju se bo 21. oktobra 2017 odvijal prav poseben dogodek za vse gobarske navdušence.

Družina Slapšak bo za nas odprla vrata ohranjenega in urejenega rudniškega rova, ki so ga obnovili popolnoma sami. Predstavili nam bodo nekaj zanimivosti, kraških pojavov in nas popeljali v čas pred več stoletji, ko so rudarji še kopali rudo. V jami se bomo lahko okrepčali in degustirali domače dobrote.

Slika 1: Ohranjen rudniški rov (Kmetija Slapšak)

Escape room- Zabava s prijatelji

Ob posebnih priložnostih, kot je na primer rojstni dan ali kakšen drug dogodek, se velikokrat odločimo za praznovanje. Včasih iščemo ideje za posebno praznovanje, ki bi popestrilo dan in ga naredilo nepozabnega za vse udeležene. Idej za tovrstno praznovanje je veliko, v zadnjem času pa se je pojavil nov kraj, na katerega se lahko odpravite na nepozabno pustolovščino.

Šola jahanja pri nas, nato pa še na Irskem?

Pred mnogimi leti, še v času študija, sem spoznala dekle iz Združenih držav, s katero sva se spoprijateljili in ostali prijateljici. Vsa leta sva se večinoma pogovarjali preko spleta in družabnih omrežij, enkrat sem jo jaz obiskala v ZDA, enkrat pa tudi ona mene v Sloveniji.