Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si

Sep 04
2015

Escape room- Zabava s prijatelji

Posted by MarkoG in Untagged 

Ob posebnih priložnostih, kot je na primer rojstni dan ali kakšen drug dogodek, se velikokrat odločimo za praznovanje. Včasih iščemo ideje za posebno praznovanje, ki bi popestrilo dan in ga naredilo nepozabnega za vse udeležene. Idej za tovrstno praznovanje je veliko, v zadnjem času pa se je pojavil nov kraj, na katerega se lahko odpravite na nepozabno pustolovščino.
Aug 29
2015

Šola jahanja pri nas, nato pa še na Irskem?

Posted by MarkoG in Untagged 

Pred mnogimi leti, še v času študija, sem spoznala dekle iz Združenih držav, s katero sva se spoprijateljili in ostali prijateljici. Vsa leta sva se večinoma pogovarjali preko spleta in družabnih omrežij, enkrat sem jo jaz obiskala v ZDA, enkrat pa tudi ona mene v Sloveniji.
Aug 23
2015

Tržnica piva, dobrot in daril

Posted by Urednik in Untagged 

Sobota, 29. avgust, Završnica 

Veste, kje je Završnica? Ne? Nič hudega. To je tako poseben kotiček sveta, da so vam ga skušali prikriti.


Završnica je idilična dolina pod Stolom, skozi katero teče potok Završnica in kjer najdete akumulacijsko jezero Završnica. Do nje pridete tako, da se z avtocestnega izvoza za Lesce peljete naprej skozi Vrbo in skozi Žirovnico, nato pa zgolj še malo dalje … V Završnici vas čaka idila, odlična za poletno in zimsko razgibavanje, poleg rekreacijskega parka pa vas bo zadnjo soboto v avgustu (29. 8.) gotovo navdušila tudi 2. Tržnica piva, dobrot in daril.


Od 12. do 22. ure si boste lahko privoščili piva Carniola Brewery, Brew Revolt Brewery in Maister Brewery, za dobrote v želodčku bodo skrbeli Catering Kuharaj, Experiment no ART = no FUN, in Huda kuha, za darila pa bodo poleg chebeltza.com skrbeli še Waxx Slovenija, FormaWood, Založba Zala, Pinkponk World, Metka Kacin in drugi. Medtem, ko bodo starši okušali pivo, se bodo otroci lahko igrali z odličnimi lesenimi igračami, ob 16. uri pa jih bo zabaval klovn Jaka. Ob 20. bo za popestritev ritmov s koncertom poskrbela skupina Čedahuči.

Jun 16
2015

1. Simultani vzpon v hribe

Posted by Urednik in Untagged 

To soboto ali nedeljo, 20. – 21. junija sprejmite izziv in sodelujte na 1. Simultanem vzponu v hribe! Povzpnite se na enega od 14 vrhov po Sloveniji in s ključkom PeakCheck zabeležite svoj vzpon. Med vsemi zabeleženimi vzponi bodo izžrebane lepe nagrade!


Kaj je PeakCheck?
Je zelo enostavno beleženje osvojenih vrhov v vašo knjižico vzponov na spletu. S ključkom, ki ga le rislonite k napravi na vrhu, beležite pohode po priljubljenih slovenskih hribih in sodelujete v azličnih izzivih, ki vas spodbujajo h gibanju v naravi. eznam planinskih koč in gostišč, ki beležijo vzpone najdete na spletnem portalu ww.PeakCheck.com
Za ključek v obliki obeska, ki ga uporabljate na vseh opremljenih vrhovih, povprašajte v gostišču nrhu ali ga naročite preko spleta.

Kako zabeležim pohod?
- Na vrh pridete po kateri koli poti.
Pohodniška točka
- Ključek prislonite k napravi na vrhu.
- Na zaslonu se izpiše »Vrh osvojen«.
Spletni portal www.PeakCheck.com
- Opravite prvo registracijo na spletnem portalu in že imate svojo knjižico vzponov, ki nestrpno aka, da se napolni.
- Vsakemu vzponu, ki se samodejno zapiše v vašo planinsko knjižico lahko dodate slike in apišete vtise iz svojega izleta.
- Na spletnem portalu preverite izzive in če želite sodelujete, ter se potegujete za lepe nagrade li se pridružite na enem od dogodkov.

Jun 08
2015

Kmetija Na jasi

Posted by Urednik in Untagged 

Smo družina, ki je pred 26 leti našla svoj košček sveta v Selah pri Dobovi, kmetijo, na kateri smo v tem času ustvarili pravo sožitje rastlin in živali. Z leti se je število živali večalo in večalo in danes jih pri nas prebiva okoli 250, med njimi kar nekaj drugačnih, eksotičnih.

Jun 18
2014

24. Dan pod Lovrencem v Polhovem Gradcu

Posted by KAMmarjan in Untagged 

24. DAN POD LOVRENCEM

Nedelja, 22. junija 2014 v Polhovem Gradcu

PROGRAM
PRIREDITVE:

Dec 27
2013

Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2014

Posted by Urednik in Untagged 

Kot vsako leto tudi letos želimo naše bralce obvestiti o tem, kaj prinaša redna zbirka CMD, ne nazadnje tudi zato, ker gre za najstarejšo založbo in najstarejšo zbirko na Slovenskem – prvi koledar je Mohorjeva družba v Celovcu izdala že leta 1861. Tudi po nakladi je ta zbirka še vedno rekorderka, saj je z nekaj manj kot 4000 izvodi še vedno daleč pred nakladami drugih zbirk oziroma tiskov. V primerjavi s časi, ko je naklada Mohorjevih zbirk dosegala sto in več tisoč izvodov, je to seveda skromna naklada. Osrednje mesto v tej zbirki praviloma pripada Mohorjevemu koledarju 2014. Na 209 straneh je nanizana množica vsebinsko zelo raznolikih in zelo kvalitetnih prispevkov, ki so razdeljeni v deset tematskih sklopov: Narava, Po domovini in svetu, Zgodovina, Naša dediščina, Znanost, Med nami, Spominjamo se, Naši sodelavci – jubilanti, Leposlovje in Iz življenja treh Mohorjevih družb. Prispevke ki sledijo nepogrešljivemu kalendarijskemu delu je napisalo 40 avtorjev, med njimi več zelo dobro znanih in uveljavljenih imen, kot so Igor Grdina, Jože Maček, Stane Granda, Sandi Sitar in drugi. Slovenske večernice z zaporedno številko 163 tokrat prinašajo knjigo Rudija Mlinarja Ko ni cvetela ajda. Pričujoče besedilo pripoveduje o stiskah, upanju in preživetju, ujetega v mlin druge svetovne vojne in grozo nemških taborišč, ter o dilemah ljudi, ki jim na tej poti sploh lahko pomagajo. James Martin DJ: Duhovnost za vsak dan. Gre za vodnik za pristno življenje jezuita Jamesa Martina, ki nam to življenje približa potom duhovitih zgodb in anekdot iz pogumnega in navdihujočega življenja avtorjevih sobratov. Iz italijanščine je prevedenih prvih 50 zgodb Don Camillo in Peppone 1 avtorja Giovannina Guareschija. V zgodbah o župniku in partijskem sekretarjem se na prijeten in lahkoten način izraža avtorjev odnos do vsega gnilega v tedanji italijanski družbi. Njegova iskriva satira je več kot aktualna še tudi danes. Čisto nova nadvse simpatična je pripoved z vprašajem na koncu naslova Veste, kdo je Čeri? Napisala jo je Neža Maurer. »Čeri je izredno pamet pes, ki pase ovce in krave nekje za Krvavcem.« Preprosta in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi, pa tudi o lepoti krajev med nebom in zemljo, bo pritegnila zanimanje tako dolgoletnih kot začetniških bralcev. Zgode in nezgode, kot jih pred nami slika pesničino pero, dopolnjujejo prikupne ilustracije Daše Simčič.
Nov 12
2013

Naj turistične lokacije v Sloveniji

Posted by Urednik in Untagged 

V Sloveniji so doma nekatere od najbolj očarljivih turističnih destinacij v Evropi. Država združuje neokrnjeno naravo in sodobnost v zanimivo kombinacijo.

May 29
2013

SLOVENSKI FESTIVAL NA PROSTEM

Posted by MFG in Untagged 

MUSIC FREAKS GATHERING | WEEKENDER | 23.-25.8.2013
Festival elektronske glasbe na prostem @ jezero Farovec, Slovenska Bistrica, Slovenija
TECHNO, HARDTECHNO - HARDSTYLE, HARDCORE - DRUM'N'BASS, DUBSTEP

Prihajajoče poletje počasi že razkriva odlično glasbo, vroča telesa in čiste užitke na prostem. Zato se nam avgusta pridružite ob jezeru ter z nami preživite najboljši vikend svojega življenja! Slovenija s ponosom predstavlja izvrsten festival elektronske glasbe, ki bo združil vse zabave željne na enem mestu, z enim samim ciljem: plesati pod zvezdami.

May 17
2013

Dan jagod in špargljev 2013

Posted by jablanica in Untagged 

DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV NA BREGU PRI LITIJI-

SOBOTA 1. JUNIJ

 

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008