Domov arrow Vodniki in zemljevidi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Vodniki in zemljevidi

Slovenia Attracts / Privlačna Slovenija

Natisni E-pošta

Slovenia Attracts / Privlačna Slovenija

Marjan Bradeško

Slovenia enchants its people and visitors from abroad with topographical diversity, natural beauty and cultural heritage. With this book the author wants to draw attention of all explorers of Slovenia and point out the beauties they should not miss. The author, Marjan Bradeško, presented the attractions in a condensed (120 pages) yet informative and colourful way. This was a special challenge even for a skilful writer and traveller, as Marjan Bradeško is. The text runs in parallel – Slovenian and English. The book was translated into English by Mojca Izgoršek Bradeško, while the review was done by David Setnicker. The book is ideal for all visitors to Slovenia, for all friends of the country and Slovenians all over the world. Slovenia Attracts is a gift for anyone looking for images of an unspoiled nature and rich history.
Preberite več...
 

Potepanja november/december 2009

Natisni E-pošta

Izšla je nova številka Potepanja  Slovenija dogaja!

Obiskovalce spletnih strani www.kam.si vljudno vabim, da sežejo po tretji številki – november/december –, mesečne revije Potepanja.
Naslovnico bogati fotografija glavnega urednika Mateja Zalarja soteska Predaselj, ki spominja na minevanje, odtekanje in prelivanje nekega časa, tokrat jesenskega v zimski. Kot se prelivajo letni časi, se preliva tudi tokratna vsebina revije. Že z naslovnice lahko razberemo glavne teme številke:
Preberite več...
 

Novi rubriki na pot

Natisni E-pošta
Potepanja
Potepanja

Vodniki in zemljevidi

Obiskovalce spletnih strani www.kam.si z veseljem obveščamo, da smo uvedli novo rubriko Vodniki in zemljevidi. V rubriki bomo predstavljali slovenske turistične in planinske vodnike ter turistične in planinske zemljevide, ki nam jih bodo v ta namen posredovale slovenske založbe.
Mesečno vam bomo predstavili tudi novo mesečno revijo za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije Potepanja, ki jo izdaja AS-Press d. o.o.
Preberite več...
 

Stanko Klinar: Dovje in Mojstrana

Natisni E-pošta
Dovje in Mojstrana
Dovje in Mojstrana

Vodnik za izletnike in planince

Pri najstarejši slovenski založbi Celjski Mohorjevi družbi je izšel vodnik za izletnike in planince v slovenščini, angleščini in nemščini.
www.mohorjeva.org

Avtor v vodniku predstavlja 22 izletov, razdeljenih na dolinske izlete, sredogorske izlete in visokogorske ture, na katere se lahko izletnik, planinci ter ostali odpravijo v poletnih razmerah z Dovjega in iz Mojstrane.
Pri vsaki enoti v vodniku je navedena težavnost poti. O izletih in turah se poučimo na ozadju kulturne preteklosti in sedanjosti, razloženih v uvodnem poglavju. Tudi opisi poti v vodniku so prežeti s kulturnozgodovinskimi prebliski, pač po načelu, da izlet ni priložnost samo za razgibavanje mišic, marveč predvsem za prebujenje duha.
Preberite več...
 

Željko Kozinc: Moje najljubše poti

Natisni E-pošta
Moje najljubše poti
Moje najljubše poti
Jubilejna izdaja največje slovenske uspešnice med popotniškim vodniki. Vsak izlet je predstavljen:

- z opisom dostopa
- z oceno o naravnih lepotah in zgodovinsko-kulturnih znamenitostih
- z daljšim opisom izleta, poti
- z barvnimi fotografijami v različnih letnih časih
- več kot 500 barvnih fotografij
- izbor najlepših in najljubših izletov, 24 novih izletov, skupaj 104 izleti
- manj znani slovenski kraji
Preberite več...
 

Marjan Bradeško: Privlačna Slovenija

Natisni E-pošta
Slovenija očara in privlači vse – prebivalce in obiskovalce – s pestrostjo, naravnimi lepotami in kulturno dediščino. Knjiga Privlačna Slovenija avtorja Marjana Bradeška želi raziskovalce Slovenije na kar se da zgoščen in slikovit način opozoriti na lepote, ki jih ne smejo spregledati. Takole piše na zadnji strani knjige, na cvetoči fotografiji mediteranskega rastlinja: »Slovenija ima mnogo podob. Nad vsemi pa gotovo kraljuje narava, ki svojo zunanjo sliko spreminja tako hitro, da se mora popotnik po deželi odpraviti kar peš, če želi docela zajeti vse njene lepote. Na majhnem koščku dežele pljuskajo morski valovi, valovi žito na širni ravnici, rdeči trta v pozni jeseni, šume slapovi v skritih soteskah, mrmrajo divje zveri v temačnih gozdovih, se guba zelenilo mehkih travnikov, se odpirajo vhodi v skrivnostno kraško podzemlje ...«
Preberite več...
 

Franci Petrič: Slovenske božje poti

Natisni E-pošta
Slovenske božje poti
Razkošna monografija o najbolj obiskanih slovenskih cerkvah
Knjiga, ki sodi na knjižno polico vsakega, posebno pa vernega Slovenca!

Kardinal dr. Franc Rode: »Vsebinsko bogato, strokovno zanesljivo, jasno in prijetno pisano knjigo Francija Petriča toplo priporočam vernim bralcem. Tistim, katerih zgodovinski spomin je že malo zbledel in so se njihove krščanske korenine nekoliko osušile, pa bo ta prikupna in lično opremljena knjiga lahko priložnost za poživitev spomina in vrnitev h koreninam njihovega bitja.«

Slovenske božje poti
V prvem delu knjige z naslovom Romanje – popotovanje v veri avtor predstavi romanje. Pojav romanja je znan v vsej zgodovini: od takrat, ko je človek začutil globljo potrebo po stiku z božanstvom in je zato z darovi in prošnjami začel zahajati na njemu posvečene kraje, pa vse do romanj, kot jih poznajo večja svetovna verstva: islam, hinduizem in budizem. Poseben del študije govori o krščanskih romanjih, kjer se srečamo s teološko razlago in z biblično utemeljitvijo, nato pa so shematično prikazana krščanska romanja skozi zgodovino.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 27 od 27
Zemljevid

Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008