Domov arrow Novice arrow Vodniki in zemljevidi arrow Pravljične poti v zgodovino
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Pravljične poti v zgodovino

Natisni E-pošta

V knjigi je predstavljenih 50 ciljev za družinske izlete z otroki, ki so pokrajinsko in kulturnozgodovinsko izjemno raznoliki. Vodijo h gradovom, gradiščem, rimskodobnim spomenikom, mestnim obzidjem, vojaškim utrdbam, starim cerkvicam in samostanom ter mlinom … S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi.

Izhodišče za vsak potep je ljudska pravljica ali pripovedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi, ki so dodatno predstavljeni s kakovostnimi fotografijami, preglednim zemljevidom ter opremljeni z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.

 Knjigo je ilustriralo deset vrhunskih ilustratork in ilustratorjev (Suzi Bricelj, Mojca Cerjak, Milan Erič, Jelka Godec Schmidt, Ančka Gošnik Godec, Maša Kozjek, Polona Lovšin, Marjan Manček, Matjaž Schmidt in Gorazd Vahen), ki s svojo prepoznavno likovno govorico oživljajo ljudske pripovedi in jih dopolnjujejo. 

Izčrpna uvoda o pravljičnem in znanstvenem pogledu na preteklost naše dežele sta prispevali arheologinja dr. Verena Perko in etnologinja dr. Monika Kropej, pod geografsko recenzijo pa se je podpisal mag. Borut Peršolja.

 Nadaljevanje uspešnice

Vodnik Pravljične poti v zgodovino je nadaljevanje že dvakrat ponatisnjene uspešnice Pravljične poti Slovenije (Sidarta, 2004), ki se je dva meseca obdržala na seznamu desetih najbolj prodajanih knjig v knjigarni Konzorcij.

O avtorici

Irena Cerar (1970), diplomirana literarna komparativistka, je od leta 2004 odgovorna urednica otroške revije National Geographic Junior. Je avtorica številnih člankov in reportaž, objavljenih v revijah in časopisih Ciciban – Priloga za starše, Gea, Nedelo, Otrok in družina, Planinski vestnik, Samaritan, Sobotna priloga, Adria Inflight Magazine ... Je planinska vodnica PZS in stalna sodelavka Mednarodnega festivala gorniškega filma, ki poteka pod okriljem Društva za gorsko kulturo.

Tehnični podatki:
  • 256 strani
  • format 17 x 24 cm
  • 220 barvnih fotografij
  • 50 ilustracij
  • 50 zemljevidov

Več informacij: 
Založba Sidarta, Marko Pintarič, tel. 01 561 34 73, 041 940 364, e-pošta: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Irena Cerar, tel. 041 880 880

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Igre     | 213.161.23.xxx | 2010-02-04 01:19:02
Zelo dobra in tudi tiste vrste literatura, ki je primanjkuje pri nas. V času ko vse informacije iščemo na internetu je pravi balzam za oči in dušu, da lahko vzamemo v roke še po tisku dišečo knjigo in preberemo, kam bomo peljali naše otroke, da jim razkažemo našo ljubo deželo in ob tem tudi katere [color=black][url=ht
tp://www.bringler.com/]igre[/url][/color] se lahko otroci igrajo, ko jih peljemo na izlet, kar je nenazadnje še kako pomembno, saj so [color=black][url=ht
tp://www.bringler.com/igre/igre-za-otroke/]igre za otroke[/url][/color] tudi del učenja in način spoznavanja okolice in življenja samega. Moje skromno mnenje.
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.

 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008