Domov arrow Novice arrow Vodniki in zemljevidi arrow Potepanja, številka 12, oktober 2010
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Potepanja, številka 12, oktober 2010

Natisni E-pošta

Koledarski čas je v našo deželo poleg deževnega vremena prinesel tudi oktobrsko številko revije za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije. Tudi tokrat nam glavni urednik Matej Zalar ponuja nekaj kritičnih misli o slovenskem turizmu. Vredno razmisleka!
Iz bogate vsebine v nadaljevanju povzemamo nekaj poudarkov, ki naj veljajo kot povabilo, da se navkljub deževnim dnem odpravite odkrivati Slovenijo.
Revija kot vedno prinaša redne rubrike kot sta Aktualno in Koledar dogodkov. Tu lahko sleherni izmed bralcev najde kaj zanimivega.

V rubriki Inovativnost lahko spoznate nekatere dobitnike oz. nagrajence razpisa Sejalec. In že smo pri osrednji temi številke Izleti. Tokrat se je Matej Zalar odpravil med mline in sadovnjake. Tu se je sladkal predvsem s slivami, in kot bomo lahko razbrali iz besedila in slik bil za svojo prizadevnost nagrajen tudi z lepim vremenom. Vozil, hodil in raziskoval je Brkine, ki jih na vzhodu zapira Snežnik, najvišji nealpski vrh v Sloveniji, ki se v lepem vremenu prav dobro vidi z vseh brkinskih vrhov. Brkine lahko raziskujete z avtom, peš ali s kolesom. Avtor je na enem mestu zbral vse pomembne informacije, tako da bo vaše raziskovanje lažje in prijetnejše.
O skrivnostni Beli krajini v jugovzhodnem delu Slovenije, ki popotniku pričara vrsto različnih asociacij, povezanih z njenimi pokrajinskimi, zgodovinskimi in kulturnimi posebnostmi z osrednjo belokranjsko reko Lahinjo piše Veronika Sorokin. Tu bodo na svoj račun prišli jamarji, pohodniki, kolesarji, jezdeci, veslači … in ribiči.
Jesenski dan pa lahko prijetno izkoristite, kje drugje kot v živalskem vrtu. Tudi avtor članka Matej Zalar ga obišče vsaj enkrat na leto. V njem se iz dneva v dan pišejo nove živalske zgodbe.
Izmed slovenskih mest se bomo tokrat sprehodili po Ormožu. Avtorica članka Tjaša Janovljak se sprašuje ali je to mesto privlačno tudi za turiste? Ali ga je »nujno videti«?
Kadar pa nimate čas za celodnevni izlet in ste nekje blizu Gorenjske, potem lahko obiščete Ajdno nad Potoki. Nanjo je kolena grizel Jure Markič.
Katarina Alič pa nam v rubriki Kulturni turizem predstavlja veliko retrospektivno razstavo Maksim Gaspari: Iz naroda za narod.
Kako pa je danes v Lipici? Ali je že na konju ali ne? To boste izvedeli iz članka Rastka Aleša.
Po vsakem izletu se prileže tudi dobro kosilo ali malica. Matej Zalar je obiskal Istrsko klet in če preberemo samo zadnji stavek: »Gotovo se bomo še z veseljem vrnili.« smo lahko prepričani, da je Matej izbral dobro gostilno.
Kdor pa še ni slišal za Glamping v Campingu Bled naj si prebere prispevek Tjaše Janovljak.
In mesečnik tudi tokrat prinaša, če se lahko tako izrazim, »pogled čez planke«. Na Balkanskem prepihu je naslov članka, ki vam bo odkril Romunijo.
Obilica zanimivega branja in privlačnih fotografij se vam torej obeta. Le vzemite jo v roke.


Mesečna revija za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije
Številka 6, marec 2010
Izdajatelj: AS-Press d.o.o.
TPK Rudnik, objekt B
Jurčkova cesta 231
1000 Ljubljana
GSM: 041/388-189
T: 01/620-25-50
F: 01/620-25-51
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
www.as-press.si

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.

 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008