Domov arrow Novice arrow Vodniki in zemljevidi arrow Krančkova knjiga zakladov - vodič po Kranju za otroke
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Krančkova knjiga zakladov - vodič po Kranju za otroke

Natisni E-pošta

Krančkova knjiga zakladov
Krančkova knjiga zakladov - vodič po Kranju za otroke

Iz Zavoda za turizem Kranj smo prejeli privlačen vodič po Kranju za otroke. V nadaljevanju si lahko preberete kaj so v Zavodu o vodiču zapisali.

"L. 2008 smo rove pod starim Kranjem odprli za javnost in izjemna privlačnost podzemlja tudi za otroke je porodila idejo, da zanje oblikujemo poseben lik, ki bo na njim prijazen način predstavljal podzemni svet. Tako se je rodil škrat Kranček, ki se je najprej skrival samo v rovih, kjer je iskal svoj zaklad in otroke vodil skozi 1300 metrov dolgi podzemni kranjski znamenitosti. V zelo kratkem času pa je škrat postal zelo priljubljen, zato smo Krančku zaupali pomembno nalogo da med iskanjem svojega zaklada v mestu poišče še mnogo drugih pomembnih zakladov, ki jih skriva stari Kranj.

Tako je nastala Krančkova knjiga zakladov, vodič po Kranju za otroke, ki smo ga na Zavodu za turizem Kranj pripravili zato, da bi naše mesto otrokom predstavili na njim prijazen, zanimiv in zabaven način. Kranček otroke popelje po štirinajstih kranjskih znamenitostih in jim jih predstavi na jedrnat, duhovit način. Drugačnost je vidna že v sami podobi vodiča, ki je sestavljen iz petnajstih kartončkov, ki jih imajo otroci med sprehodom po mestu obešene okoli vratu. Tako imajo med sprehajanjem roke proste za druga dela. Knjižica dopušča možnost nadgrajevanja, na koncu pa je seveda tudi obvezen vprašalnik. Otroci za pravilno izpolnjene odgovore, ki jih pošljejo oz. prinesejo v Kranjsko hišo, prejmejo presenečenje.

Glavni cilj projekta je približati znamenitosti Kranja mladim, jih izobraževati in obenem ozaveščati o pomembnosti kulturne dediščine. Obenem želimo vzpodbujati družinski turizem, saj je Kranj nadvse primeren za družinske sprehode, združuje atraktivnost starega mesta z neokrnjeno naravo kanjona Kokre, v bližnji prihodnosti pa se bo igrišču na Pungertu pridružil še stolp, v katerega bodo po nove dogodivščine vstopali naši najmlajši. Vodič je namenjen tako predšolskim otrokom kot nižji stopnji osnovne šole, čeprav so podatki izbrani tako, da so lahko prvi "priročnik" za obisk Kranja skoraj za vsakogar.

Cena vodiča je 5,00€, zaenkrat je na voljo v Kranjski hiši (Zavod za turizem Kranj, Glavni trg 2, 4000 Kranj, http://www.tourism-kranj.si/, 04/23 80 450, E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ). Naša hiša je odprta od ponedeljka do sobote od 8. do 19. ure ter ob nedeljah in praznikih od 9. od 18. ure." (Zavod za turizem Kranj)

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.

 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008