Domov arrow VirtueMart arrow Knjige - zgodovina arrow Zgodovina Cerkve 4
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Podatki: Vaš brskalnik ne sprejema piškotkov (cookies). Če želite dodajati izdelke v košarico in jih kupiti, poskrbite, da bo brskalnik sprejemal piškotke.

Zgodovina Cerkve 4
“Obdobje, ki ga obravnava pričujoča knjiga s pomenljivim naslovom Obdobje razsvetljenstva, revolucije in restavracije (1715-1814), je izredno razgibano v zgodovini vesoljske Cerkve in Cerkve na Slovenskem. Morda nikoli prej slovenske dežele niso bile v toliki meri v središču političnih interesov evropskih velesil kot ravno v tem času. Reforme Marije Terezije (ukinitev oglejskega patriarhata leta 1751, ostrejši nadzor nad pastoralno dejavnostjo škofov in duhovnikov, omejevanje novincev v samostanih ...) in njenega sin Jožefa II. (reorganizacija škofijskih in župnijskih meja, ukinjanje samostanov in cerkvenih bratovščin, nadzor države nad vzgojo in izobraževanjem duhovnikov in državnih uradnikov ...) so temeljito spremenile zunanjo in notranjo podobo Cerkve na Slovenskem.

Velik potres v zgodovini Cerkve na Slovenskem, čeprav z drugačnimi posledicami, pomeni tudi prihod Francozov v naše kraje in ustanovitev Ilirskih provinc (1809-1814) z glavnim mestom v Ljubljani.” (France M. Dolinar).

Število strani: 496
Mere: 160x240
Vezava: trda z ovitkom


Cena: €20,73 (z 8.5% DDV)

 

Zadnja sprememba:
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008