Domov arrow VirtueMart arrow Knjige - turistični vodniki arrow Zimski vzponi v slovenskih gorah
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Podatki: Vaš brskalnik ne sprejema piškotkov (cookies). Če želite dodajati izdelke v košarico in jih kupiti, poskrbite, da bo brskalnik sprejemal piškotke.

Zimski vzponi v slovenskih gorah
Pričujoča knjiga na nek način orje ledino, saj so bili vsi dosedanji vodniki po zasneženih gorah, vključno z znamenitim Badjurinim Zimskim vodnikom po Sloveniji iz leta 1934, namenjeni predvsem smučarjem in manj hodcem. Cilji v naši knjigi pa so zimski pristopi, kjer naša pot ne bo smučina, pač pa gaz, ki si jo bomo enkrat lažje, drugič težje utrli sami.
Avtor pri vsakem cilju predstavi značilnosti gore v zimskem času in opozori na morebitne težave ter nevarnosti, na katere lahko naletimo na opisani poti.
50 izbranih tur nas pozimi popelje na vrhove  Karavank, Kamniško-Savinjskih in Julijskih Alp ter predalpskega sveta. Raznovrsten izbor in razpon zahtevnosti tur ponujata široko paleto ciljev glede na trenutne razmere. Vzpon na Uršljo goro, Blegoš ali Snežnik lahko pomeni začetniško ali zgolj kondicijsko turo ali pa prijeten izlet v dneh, ko je obisk visokogorja zaradi vremenskih razmer ali nevarnosti plazov nemogoč oz. prenevaren.
Poleg vodniškega dela nas avtor v uvodnem poglavju na kratko seznani z značilnostmi zimskega gorništva oz. plezanja, z opremo, z nevarnostmi v gorah pozimi, s tehniko gibanja v snegu in ledu ter z osnovnim poznavanjem plazov in vrst snega.

Avtor: Vladimir Habjan

12,5 x 21 cm
poltrda vezava
180 strani
barvne fotografije
skice poteka poti
pregledni zemljevidi
Cena: €23,90 (z 8.5% DDV)

 

Zadnja sprememba:
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008