Domov arrow VirtueMart arrow Knjige - turistični vodniki arrow Vsi štiritisočaki Alp po normalnih smereh
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Podatki: Vaš brskalnik ne sprejema piškotkov (cookies). Če želite dodajati izdelke v košarico in jih kupiti, poskrbite, da bo brskalnik sprejemal piškotke.

Vsi štiritisočaki Alp po normalnih smereh
Alpe zasluženo sodijo med enega izmed gorniško in plezalsko najpomembnejših področij našega planeta, zato ne čudi, da je bila knjiga Richarda Goedekeja do sedaj prevedena že v šest jezikov in sodi med svetovne vodniške klasike. Od leta 1990 je originalna nemška verzija doživela že 8 izdaj in prav zadnja temeljito dopolnjena in posodobljena izdaja je prevedena tudi v slovenščino.
V knjigi je opisanih 61 vrhov in pristopov nanje. Vsak vzpon v Alpah je podjetje, kljub temu pa večina v knjigi opisanih vzponov odpira vrata na vrh gore po najlažji, praviloma prvopristopniški poti. Večina opisanih pristopov ne zahteva izjemnega tehničnega znanja in sposobnosti, na vsak način pa obvladanje gibanja v snegu in ledu, hojo po ledenikih ter plezanje do II. težavnostne stopnje.
Vsaka tura je predstavljena z izčrpnim uvodom, opisom tehnične zahtevnosti in napornosti ture, predvsem dobrodošlo pa je opozorilo o nevarnostih in težavah, na katere moramo biti pozorni pri posameznih vzponih. Navedeni so tudi dostopi do izhodišča oz. izhodiščne koče, predstavljeni so vrhovi nad kočami, opisani razgledi z vrhov, dodan pa je tudi spisek priporočljivih zemljevidov.
Gre za kompletno in uporabno delo in ni razloga, da ne bi tudi pri nas postalo "alpska biblija" in za marsikoga spodbuda in povabilo k odkrivanju teh gora. Za alpiniste pa, če ne drugega,  vodnik, kako najlažje sestopiti z gore.

Avtor: Richard Goedeke

12,5 x 21 cm
mehke plastificirane platnice
240 strani
barvne fotografije
skice in zemljevidi
Cena: €23,90 (z 8.5% DDV)

 

Zadnja sprememba:
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008