Domov arrow VirtueMart
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Podatki: Vaš brskalnik ne sprejema piškotkov (cookies). Če želite dodajati izdelke v košarico in jih kupiti, poskrbite, da bo brskalnik sprejemal piškotke.

S kolesom po ljubljanski okolici
Ljubljana ima s svojo osrednjeslovensko lego na stičišču alpskega in dinarskega sveta izredne možnosti za gorsko kolesarjenje. Na vse strani jo obdaja s kolovozi in gozdnimi cestami prepredena hribovita pokrajina, ki nudi skoraj brezštevilne možnosti za gorskokolesarske ture vseh težav.
Zahodno od Ljubljane vabita Polhograjsko in Škofjeloško hribovje, ki sicer ne dosegata višin osrednjih alpskih predelov, s številnimi grapami in slemeni ter gosto mrežo kolovozov in gozdnih cest pa nudita odličen teren za gorsko kolesarjenje. Alpski svet je proti vzhodu in severovzhodu razpotegnjen v Posavsko hribovje, kjer so mnogi pritoki Save izoblikovali pravi labirint naravnih oblik. Proti severu zagrizemo v "čistokrvni" alpski svet Kamniško-Savinjskih Alp, južno in jugovzhodno pa lahko doživimo dinarsko-kraški svet z značilnimi kraškimi pojavi.
Vsaka tura je predstavljena s poljudnim uvodom, v katerem avtor opozori na vse pomembnejše zanimivosti, mimo katerih vodi pot, v tehničnem opisu pa je podan točen potek ture s časi in zahtevnostjo. Vsaka tura je vrisana v zemljevid, dodan pa ji je tudi višinski diagram.

Avtor: Peter Krajnc

12,5 x 21 cm mehke plastificirane platnice
176 strani
barvne in čb fotografije
zemljevidi in višinski diagrami
priloženi potovalni lističi

Cena: €23,90 (z 8.5% DDV)

 

Zadnja sprememba:
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008