Domov arrow VirtueMart arrow Knjige - turistični vodniki arrow Kamniško-Savinjske Alpe
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Podatki: Vaš brskalnik ne sprejema piškotkov (cookies). Če želite dodajati izdelke v košarico in jih kupiti, poskrbite, da bo brskalnik sprejemal piškotke.

Kamniško-Savinjske Alpe
Avtor je v novi izdaji, ki  je nekakšna nadgradnja vodnika Grintovci – Južni pristopi iz leta 1995, zajel celotno področje Kamniško-Savinjskih Alp. S svojim osebnim izborom ciljev in poti je poskusil predstaviti najlepše in najzanimivejše, kar ta privlačna gorska skupina ponuja obiskovalcu.
 
Opisanih je 51 tur z glavnimi izhodišči v Logarski dolini, Matkovem in Robanovem kotu ter dolinah Kokre, Kamniške Bistrice in Črne. Njihova težavnost sega od nezahtevnih vzponov do zahtevnih zavarovanih poti, slaba polovica tur pa poteka po neoznačenih poteh in brezpotju.
 
Zadnje tri ture nedvomno predstavljajo posladek za najbolj izkušene gornike, saj so predstavljena tri večdnevna prečenja različnih težavnosti. Najmanj zahtevno je klasično grebensko prečenje od Ojstrice do Kočne, ki nas popelje po označenih poteh vseh najvišjih vrhov skupine. Prečenje verige iz Matkovega kota preko Mrzle gore in Turskega žleba na kamniško stran poteka po najzahtevnejših označenih poteh. Izstopa pa prečna pot KK – iz Kota v Kot (Matkov kot–Robanov kot), ki po stilu in zahtevnosti spominja na znamenito brezpotno prečenje Julijskih Alp – PP (Planica–Pokljuka).

Avtor: Andrej Stritar

12,5 x 21 cm
poltrde platnice
216 strani
barvne fotografije
skice poteka poti
pregledni zemljevidi
Cena: €21,66 (z 8.5% DDV)

 

Zadnja sprememba:
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008