Domov arrow Vsi blogi arrow tagsarrow klif
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si

Tag >> klif
Nov 14
2009

Strunjan

Posted by svetlana in Slovenska IstraPrimorskaPiranmorjeklifIzolaizletcerkev

 


Strunjan je majhno naselje, v Slovenski Istri, na poti med Piranom in Izolo. Leži ob strunjanskem zalivu, kjer so bile nekoč soline, ki so danes zapuščene. Strunjan nima nekega osrednjega trga, ampak so hiše postavljene po okoliških gričkih. Kot je rekel pater Niko, iz župnijske in romarske cerkve Marija od prikazanja, ki je zavetnica mornarjev in pomorščakov, so hiše v Strunjanu postavljene, kot bi jih nastreljal s fračo.

Ljudje se v Strunjanu ukvarjajo s pridelavo oljk v oljčnih nasadih. Pridelujejo tudi ekstra deviško oljčno olje. Ukvarjajo se tudi s pridelavo božanskega sadeža, ki v tem prostoru odlično uspeva. Vsako leto priredijo tudi Praznik kakija, kjer lahko kmetje svoje pridelke tudi prodajo.

Jul 23
2008

Fiesa in Poletni teden zabave

Posted by svarun in SlovenijaPrimorskaklifizletfiesa

Slovenija je, kar se tiče možnosti za izlet ali dopust, neomejena zakladnica. Prav v vsakem delu naše domovine lahko najdemo prelep kotiček, v katetrem lahko uživamo.

Če smo včeraj plezali na visoko goro (Mojstrovka),   se  bomo danes odpravili na morje. Naš cilj je je Piran, oziroma Fiesa.  Tam namreč prav sedaj poteka Poletni teden zabave   za otroke, ki ga organizira DŠSS . 45 otrok uživa v domu Breženka, neposredno ob obali in tik nad dvema znanima jezeroma.

Poletni teden zabave, v ozadju Strunjanski klif Otroci so si že prvi večer ogledali Piran in njegove znamenitosti (Tartinijev trg in spomenik, cerkev Sv. Jurija, ...), sedaj pa vsak dan lahko na plaži opazujejo klif , ki se razprostira proti Strunjanu.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008