Domov arrow Novice
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Novice

Neformalno srečanje povratnikov in zdomcev

Natisni E-pošta
V soboto 30. maja 2009 je v Domžalah na pobudo zdomca povratnika in upravljalca hotela Krona Martina Bibiča potekalo zanimivo srečanje zdomcev in povratnikov. Našim bralcem je že znano, da se je Martin skupaj z ženo Silvijo po desetih letih dela v Nemčiji, pred dobrimi desetimi leti vrnil nazaj v Slovenijo in od tedaj uspešno vodi hotel z imenom Krona. Bil je eden redkih zdomcev, ki se mu je uspelo vrniti domov v najboljših letih, mnogo let pred upokojitvijo. Domotožje je bilo premočno, rad pove.
Preberite več...
 

Vabilo - Iz Babnega Polja do Goričic

Natisni E-pošta
Iz Babnega Polja do Goričic
Po poteh izseljenca Franka Trohe – Rihtarjevega

Člani Športnega društva Planjava Babno Polje pripravljajo prvi spominski pohod po poteh njihovega rojaka. Razgibana in nezahtevna 18 km dolga pot vodi večinoma po kolovozih in gozdnih poteh neokrnjene narave v deželi pod Snežnikom ter povezuje Občini Loška dolina in Cerknica.
Pridružite se jim lahko v soboto, 16. maja 2009, pred rojstno hišo Franka Trohe (Rihtarjeva domačija Babno Polje 67) ob 9. uri.
Pot Iz Babnega Polja do Goričic – Po poteh izseljenca Franka Trohe – Rihtarjevega vodi skozi kraje in po poteh, ki jih Frank omenja ter po katerih so hodili tudi njegovi predniki: Babno Polje – Babna Polica – Vrh – Podgora – Iga vas – Pudob – Nadlesk – Podcerkev – Klance – Goričice.
Preberite več...
 

Neformalno srečanje vseh zdomcev, povratnikov in izseljencev

Natisni E-pošta
Osebne zgodbe naših zdomcev so si skoraj vse zelo podobne in se navadno začnejo takole: "Na delo v tujino  sem odšel za leto ali dve … Ko je bilo najtežje, bi se bil rad vrnil, pa tega nisem zmogel … doma so misli, da mi je postlano z rožicami … In potem sem se vrnil v domovino …" Vsaka teh zgodb je nekaj posebnega in neponovljivega, življenjska izkušnja, iz katere se vedno znova dokazuje trdoživost naših ljudi.
Preberite več...
 

Kocka je padla

Natisni E-pošta
Alea iacta est ( kocka je padla)
Julij Cezar

Podobno kot je 10.01. l.49 p.n.št  dejal Gaj Julij Cezar in prekoračil Rubikon, smo se člani potopisnega društva Kam po Sloveniji odločili, da bomo v ravnokar začetem letu »prestopili reko« na svoj način in to tako, da bomo na našem spletnem portalu (http://drustvo.kam.si) in portalu www.kam.si mesečno objavljali ponudbo za izlete, ki jih bomo pripravljali tekom celega leta. Ponudba bo zajemala celotno Slovenijo, tudi kraje v zamejstvu, kjer živijo Slovenci, poudarek pa bo na kulturno-etnološkem izročilu, nikakor ne bomo zanemarili naravnih lepot in pa seveda pestre kulinarične ponudbe, ki je v naših krajih tako raznolika in bogata.
Preberite več...
 

Prepoznavnost Haloz in spletna anketa

Natisni E-pošta
Haloze
Anketa o potencialnih obiskovalcih Haloz

Turizem sodi med največje svetovne gospodarske dejavnost zadnjega desetletja. Pomemben je tudi kot priložnost za hitrejši regionalni razvoj. Razvijajo ga območja, ki so bila še pred nekaj leti turistično nezanimiva in nerazvita – eno takšnih območij so tudi Haloze, ki sodijo v svet močno razgibanih, nizkih terciarnih goric. Kljub ugodnim klimatskim razmeram in razgibanosti območja, ki danes privabljajo turiste na podeželje, sodijo Haloze med še neodkrite kotičke naše dežele.
Preberite več...
 

Po obronkih Slovenije, obarvanih z jesenskimi barvami

Natisni E-pošta
Bogata jesen, z barvami in sadovi narave, prinaša tudi bogat izbor izletov, pešpoti in ostalih zanimivosti v oktobrski številki mesečnika KAM. Prispevki so prepleteni s širokimi obzorji avtorjev, malodane nas poneso tudi v vesolje. Rubrika VELIKI SLOVENCI prinaša zapis o Hermanu Potočniku Noordungu, premalo znanemu pionirju kozmonavtike in umetnih satelitov.
Življenjska pot je preizkušala tudi kiparja Franca Bernekerja. Domačini so v hvaležen spomin nanj pripravili slikovito pot, na katero se lahko odpravite tudi izven tradicionalnih pohodov.

Preberite več...
 

Spremenjena oblika mesečnika

Natisni E-pošta
Po nekaj mesecih se je uredniška ekipa mesečnika kam.si odločila za spremembe v vsebinski zasnovi mesečnika. Dosedanja oblika, ki je bila v celoti namenjena eni tematiki, se je pokazala za izjemno zanimivo in uporabno, a so pomanjkljivosti tovrstne vsebinske zasnove vseeno večje kot prednosti.

Po novem bo vsebina bolj podobna revijalni zasnovi. Nosilno temo bosta podpirala dva članka (lahko tudi več), ostali članki pa bodo v revijo vključeni po kriterijih aktualnosti ter regijske in tematske razpršenosti. To pomeni, da naj bi bili članki iz različnih slovenskih pokrajin zastopani v vsaki aktualni številki mesečnika.

Z novo organizacijo bo v prihodnjih mesecih prišlo tudi do reorganizacije spletne strani. Prva stran spletišča kam.si v prihodnje ne bo več mesečnik, marveč stran, kjer so prikazane aktualne novice, najnovejši članki, predstavitve knjig in napovedi dogodkov.
Preberite več...
 

Od Litije do Čateža ni samo Levstikova pot

Natisni E-pošta
Od Litije do Čateža
Leta 1987 se je v starem mestnem središču Litije zbralo 397 ljubiteljev pohodov iz vseh koncev Slovenije in se prvič odpravilo po poti, ki jo je v potopisu Popotovanje od Litije do Čateža opisal pesnik in pripovednik Fran Levstik. Odslej se vedno drugo soboto v novembru v Litiji vsako leto zbere množica ljudi, ki se odpravi po tej prijetni in ne preveč naporni poti ter podoživlja Levstikovo pripoved o lepotah krajev ob poti, o ljudeh in o svojih doživljajih.
Preberite več...
 

Povabilo na izlet

Natisni E-pošta
Dandanes živimo hitro in razgibano, med tednom se nam običajno vedno nekam mudi, zato je prosti čas tako dragocen.
Ko ga imamo, iščemo predvsem sprostitev, druženje z ljudmi, odkrivanje narave in kulture.Ta  dragoceni čas  lahko preživimo tudi tako, da se odpravimo na izlet.
Če se sprašujete KAM pa bi šli na izlet, dovolite, da vam pomagamo in svetujemo pri izbiri.
Preberite več...
 

ISSN številka in forum

Natisni E-pošta
Logotip Kam.si
1. Prva številka mesečnika poslana preko poštnega seznama.

Tokratna, junijska številka je prva, ki jo pošiljamo tudi prek poštnega seznama - od prejšnjega meseca se lahko prijavite na prejemanje mesečnika na prvi strani spletne strani. Vsi registrirani uporabniki tudi lahko prejemajo mesečnik. Naročniki se lahko z enim klikom odjavijo iz poštnega seznama, če bi jim mesečna sporočila postala nadležna. Vsebina mesečnika je pravzaprav enka vsebini prve strani. Vsi prejemniki ste lepo povabljeni, da mesečnik pošljete naprej svojim znancem in prijateljem in tako omgočite boljšo razpoznavnost naše publikacije.

Naš cilj v prihodnosti je mesečnik izdajati tudi v papirni obliki.
Preberite več...
 

Spremembe na spletni strani kam.si

Natisni E-pošta
Logotip kam.si
Kot ste redni obiskovalci verjetno opazili, že kar nekaj časa poteka prenova spletnih strani kam.si.

  • Prva in verjetno najopaznejša spremeba do zdaj je bila sprememba formata – spletno stran smo razširili iz 800 na 1000 pik, kar nam je omogočilo bolj pregledno postavitev člankov. Nov znak in barvne kombinacije so že v uporabi, razporeditev člankov pa še ni prilagojena novi obliki.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 12 - 22 od 23
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008