Domov arrow Novice arrow Novice arrow Po obronkih Slovenije, obarvanih z jesenskimi barvami
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Po obronkih Slovenije, obarvanih z jesenskimi barvami

Natisni E-pošta

Bogata jesen, z barvami in sadovi narave, prinaša tudi bogat izbor izletov, pešpoti in ostalih zanimivosti v oktobrski številki mesečnika KAM. Prispevki so prepleteni s širokimi obzorji avtorjev, malodane nas poneso tudi v vesolje. Rubrika VELIKI SLOVENCI prinaša zapis o Hermanu Potočniku Noordungu, premalo znanemu pionirju kozmonavtike in umetnih satelitov.
Življenjska pot je preizkušala tudi kiparja Franca Bernekerja. Domačini so v hvaležen spomin nanj pripravili slikovito pot, na katero se lahko odpravite tudi izven tradicionalnih pohodov.

Slovenija premore mnogo raznolikih naravnih znamenitosti, ki so navadno v razkošnih barvnih monografijah celo prezrte. Mogoče po razsežnosti in slikovitosti za koga res zaostajajo, a kljub temu so za številne pohodnike in iskalce majhnih prgišč lepot zanimive. Ena izmed znamenitosti, vredna obiska, je slap Nežica ali Tišenpoljski slap, imenovan po bližnjem zaselku.
Ob prebiranju članka Špilk 957 m sem celo prezrla črko –l– in se začudila, kako to, da je mogočna gora Špik kar naenkrat izgubila na višini. A sem med prebiranjem le spoznala, da nas tokrat avtor ne vabi v visokogorje, temveč nekoliko niže. Špilk je najvišja vzpetina v hribovitem svetu med Tuhinjsko dolino in dolino potoka Motnišnice na severu ter vzporednim Črnim grabnom na jugu in hkrati najvišja točka 58 kilometrov dolge Rokovnjaške planinske poti, ki krožno povezuje hribe in naselja med Lukovico in Trojanami.
A kot vedno: odločitev KAM bomo prepustili vam. Mi smo vam nakazali le smer, pot pa morate prehoditi sami.

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Jože - Dobrova 5   | 217.72.68.xxx | 2008-10-19 08:31:58
Konkretno za lažje iskanje po napornem delavniku bi bilo dobro, če bi lahko videl programe izletov-pohodov, in podobno za vikende. Zanimivo, da po tednu se vsi razpišejo kako je blo nekje lepo, ali nebi raje kakšen teden prej objavili vabla na prireditev? Zanima me predvsem družinski izleti-pohodnišvo, hribovje...
Urednik   | Super Administrator | 2008-10-19 14:22:16
avatar Vsekakor bi bila to tudi nasa zelja, a nase zmoznosti so zelo omejene - tezave imamo ze z zagotavljanjem vsebine v elektronski obliki, kaj sele, da bi uspeli se z organizacijo dogodkov.

Vsekakor pa vabimo vse organizatorje (posebej brezplacnih dogodkov), da le te redno objavljao na nasem portalu, mi jih pri tem ne bomo ovirali, ampak spodbujali
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.

 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008