Domov arrow Novice
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Novice

Odkrivanje skritega potenciala gob in slovenskega podzemlja

Natisni E-pošta

V Laškem pri Celju se bo 21. oktobra 2017 odvijal prav poseben dogodek za vse gobarske navdušence.

Družina Slapšak bo za nas odprla vrata ohranjenega in urejenega rudniškega rova, ki so ga obnovili popolnoma sami. Predstavili nam bodo nekaj zanimivosti, kraških pojavov in nas popeljali v čas pred več stoletji, ko so rudarji še kopali rudo. V jami se bomo lahko okrepčali in degustirali domače dobrote.

Slika 1: Ohranjen rudniški rov (Kmetija Slapšak)

Preberite več...
 

Hotel, restavracija in golf v Lipici

Natisni E-pošta
Hotel Lipica
Hotel Maestoso nosi plemenito ime, ki povezuje sedanjost z utrinki preteklosti. Poimenovan po znameniti liniji lipicancev vabi v udobno in prijetno bivanje vse ljubitelje belih konj in spokojnosti slikovite kraške pokrajine. Odlična kulinarična ponudba s ščepcem mediteranskega sonca vznemiri vse vaše čute. Hotel je odprt vse dni v letu in v recepciji so vam na voljo štiriindvajset ur na dan. Oddih si lahko privoščite v eni izmed suit ali dvoposteljnih in enoposteljnih sobah. 
Preberite več...
 

Ponudba Kobilarne Lipica

Natisni E-pošta
Več kot 400 – letna tradicija Kobilarne Lipica danes živi v bogati ponudbi raznolikih in nepozabnih doživetij. 
Vse dni v letu je odprta za vodene oglede, kjer vas prijazni vodniki popeljejo v svet lipicancev. 
Med aprilom in novembrom pa si lahko ogledate še predstave klasične šole jahanja in treninge klasične šole jahanja. 
V letu 2011 je svoja vrata odprl tudi Lipikum – muzej lipicanca. V njem boste našli vse, kar ste želeli vedeti o lipicancih in Lipici. Zasnovan je po sodobnih muzeoloških principih in s pomočjo različnih prijemov, klasičnih in interaktivnih, omogoča, da ogled postane zanimiva izkušnja in igra za otroke. Poleg muzeja si lahko ogledate še manjšo muzejsko zbirko lipiških kočij ter galerijo velikega umetnika Avgusta Černigoja, ki je v Lipici preživel zadnja leta svojega življenja in kobilarni zapustil bogato zbirko svojih umetniških del. 
Edinstveno doživetje predstavlja vožnja s kočijo po urejenih poteh lipiškega posestva, najmlajši obiskovalci pa bodo nedvomno uživali v ježi malih šetlandskih ponijev.
Preberite več...
 

Last minute počitnice

Natisni E-pošta
Last minute počitnice so zadnje čase vse bolj priljubljene in vedno več ljudi se odloči za takšen način potovanja. Potovati last minute pomeni, da rezervirate svoje počitnice v zadnjem trenutku. Včasih to pomeni tudi dan ali dva pred odhodom, včasih pa tudi celo mesec dni prej. Velja nepisano pravilo, da bolj kot je destinacija oddaljena prej se razpišejo last minute ponudbe. Najcenejše ponudbe pa niso vedno tudi najboljša izbira in nikakor niso primerne za vsakega popotnika. Včasih se lahko zgodi, da nekatere naše zahteve ne bodo realizirane ali pa, da ne bomo dobili sobe po naših željah. Rezervacije v zadnjem trenutku so najbolj primerne za nezahtevne potnike in potnike, ki so se pripravljeni včasih tudi malo prilagodit razmeram.
Preberite več...
 

Slovenski zgodovinski atlas

Natisni E-pošta
Ob 20-letnici samostojne slovenske države je založba Nova revija izdala pomembno, lahko bi rekli temeljno delo o nas skozi čas, kot sami predstavljajo to pomembno delo. Slovenski prostor od prazgodovine do današnjih dni pa v tem atlasu ni prikazan samo v sliki, marveč tudi v besedi, to je z izčrpnimi komentarji.
Po desetih letih priprav je končno ugledal luč sveta prvi atlas celotne slovenske zgodovine, namenjen tako laikom kot strokovnjakom. Slovenci do sedaj še nismo imeli zgodovinskega atlasa, ki bi zajemal celotno slovensko zgodovino, čeprav je res, da je že leta 1853 izšel že pet let prej nastali znameniti Kozlerjev Zemljovid slovenske dežele, ki je poleg etnične meje predstavil tudi naravna bogastva na slovenskem ozemlju. 
Preberite več...
 

Slovenski samospevi na poti v svet

Natisni E-pošta
Po zaslugi dveh v svetu uveljavljenih slovenskih umetnikov Bernarde in Marcosa Finka se na pot v svet odpravlja 32 slovenskih samospevov in duetov na zgoščenki s preprostim imenom Slovenija. Izdala jo je ena izmed najbolj znanih mednarodnih glasbenih založb, francoska Harmonia Mundi. Za promocijo slovenske glasbene ustvarjalnosti v tujini in tudi za promocijo Slovenije kot mlade in ne dovolj znane evropske države je to vsekakor dogodek izjemnega pomena, pravzaprav prelomnica kot je ta dogodek označil pisatelj Zorko Simčič. 
Preberite več...
 

Vabilo na tretji pohod iz Babnega polja do Goričic

Natisni E-pošta
Športno društvo Planjava Babno Polje vljudno vabi na tretji pohod po poteh babnopoljskega izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega

Iz Babnega Polja do Goričic

V soboto, 21. maja 2011

Okvirni program:
• ob 7.30 sveta maša v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju za vse notranjske izseljence v Severni Ameriki
• od 8.00 do 8.30 prijava pohodnikov in jutranja pogostitev s kavo, čajem in domačimi dobrotami
• 8.30 do 9.00 kulturni program z nagovorom dr. Roberta Brusa in drugih gostov
• ob 9.00 začetek pohoda (18 km nezahtevne poti, vodi pretežno po kolovoznih in gozdnih poteh)
• okrog 16. ure predviden prihod pohodnikov na Goričice, ogled domačije pri Češnjevcu, postanek pri družini Mahne, nato vračanje z avtobusom na izhodišče poti v Babno Polje


Pohod bo ob vsakem vremenu. Prispevek 8 EUR (za otroke do 15 let 4 EUR) vsebuje organizacijo in vodenje, zloženke, zemljevid poti, jutranjo kavo, čaj ter pecivo, avtobusni prevoz na izhodišče poti ter nezgodno zavarovanje. Malica iz nahrbtnika. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Organizatorji pohoda niso odgovorni za morebitno nesrečo ali škodo, ki bi jo utrpel pohodnik na poti.
Zaradi organizacije avtobusnega prevoza nujne prijave pohodnikov do 19. maja 2011 do 20. ure na 031/429-092 (Nevenka Poje) ali 041/260-985 (Alenka Veber).
Zaradi sklenitve nezgodnega zavarovanja je potrebno ob prijavi sporočiti poleg imena in priimka tudi rojstno letnico.

Glavni pokrovitelj pohoda
REPUBLIKA SLOVENIJA, Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu


OHRANIMO SLOVENIJO ČISTO!

Več na http://www.kam.si/slovenske_pespoti/iz_babnega_polja_do_goricic.html
 

Jaka Okorn - slikar

Natisni E-pošta
Eden od Slovencev, ki je večji del svojega življenja preživel v tujini, a je ne glede na to „stopil iz povprečja, stopil korak dlje, dosegel več“ je prav gotovo tudi Jaka Okorn. Njegova šibka točka je slikarstvo, pri čemer je moral za svoj vsakdanji kruh početi tudi marsikaj drugega. Šele z upokojitvijo so se mu odprle možnosti vsestranskega predajanja svojemu najljubšemu hobiju slikanju. Že v osnovni in srednji šoli – obe je obiskoval v tujini- je izkoristil sleherno priložnost, ki se mu je ponudila, da je izrazil svoj talent. Po opravljeni srednji šoli v New Yorku se je udeleževal likovnih tečajev v Brooklynskem muzeju, pozneje tudi tečajev na univerzi Fordham in na Austin Peay State College-u v Nashville-u, Tennessee. 
Preberite več...
 

Čas je zrel - 90-letnica koroškega plebiscita

Natisni E-pošta
Čas je zrel, je že pred časom v avstrijskem parlamentu po slovensko ugotovil avstrijski predsednik Heinz Fischer. To je ponovil tudi v nedeljo 10. oktobra ob slovesni paradi, s katero so v Celovcu obeležili 90-letnico koroškega plebiscita. Pri tem je mislil na še vedno neuresničen člen avstrijske državne pogodbe, ki govori o dvojezičnih krajevnih napisih (tablah) na južnem Koroškem. Tudi avstrijski kancler Werner Faymann je izrazil upanje, da bo vprašanje krajevnih tabel rešeno do leta 2012. Videti je, da so se po odhodu Jörga Haiderja dejansko nekoliko izboljšale možnosti za uresničitev tega „upanja“.
Preberite več...
 

Projekt Moja Slovenija

Natisni E-pošta
Projekt Moja Slovenija smo poimenovali kar po enem izmed vključenih portalov, saj je bil prav lastnik le tega pobudnik projekta. Namen projekta je bolje povezati med seboj različne spletne portale, ki predstavljajo Slovenijo, v prvem koraku predvsem tiste v slovenskem jeziku, v drugem pa tudi tiste, ki predstavljajo Slovenijo v mednarodnem okolju.

Zakaj je projekt zanimiv. Zato ker naj bi omogočil medsebojno povezljivost različnih portalov pa tudi dodatno specializacijo, saj so drugače vsi spletni portali bolj ali manj prisiljeni pokrivati vse, kar pa običajno pomeni, da se zmanjšuje kvaliteta.

Pri projektu zaenkrat sodelujejo naslednji portali:
MojaSlovenija.net – portal, ki spremlja istoimensko revijo za Slovence po svetu;
Kam.si – največji izletniški portal v Sloveniji (že dve letu na prvem mestu na ključno besedo „izlet“);
GremoVen.com – predstavitve krajev, gradov, cerkva in izletov po Sloveniji;
Izlet.si – izleti po Sloveniji in tujini, poudarjena komercialna komponenta;
Slovenc.si – portal, ki mu bomo v okviru projekta povsem spremenili namembnost, na njem bodo predstavljeni pomembni Slovenci in Slovenke;
KodKam.si – vodnik po hribovski in gorskih predelih Slovenije;
Travel-RS.info – portal, ki bo začel naš projekt širiti na tujejezično področje;
TourismTravel.eu – angleška verzija spletnega portala izlet.si.

Vsak portal je v okviru projekta dolžan predstaviti celoten projekt in novosti, ki se dogajajo v okviru projekta, poleg tega pa tudi notranje povezave, ki bodo posameznim portalom omogočale boljše rangiranje na področjih za katera so specializirani.

 

Izhajanje mesečnika kam.si

Natisni E-pošta
Po izpuščeni februarski številki se spet oglašamo z vašim kam.si mesečnikom. Še vedno nam krepko primanjkuje časa (tako kot verjetno večini ljudi), temu problemu pa se je pridružila še težava z novimi vsebinami, saj le peščica avtorjev že leta prispeva praktično vse članke na spletnem portalu kam.si. In teh ni malo, skupno število se že bliža 2000 člankom.

Vabimo vse bralce, da se nam oglasijo s svojim prispevki, fotografijami in najavami dogodkov. Za redne sodelavce prispevamo tudi kakšno simbolično nagrado.

Pa še ena vesela novica. Tokratna številka mesečnika bo prvič na več kot 1000 različnih naslovov.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 11 od 23
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008