Domov arrow Izleti po Sloveniji
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Izleti po Sloveniji

Kotel (1175 m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Kotel (1175 m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

železniška proga
Vogel
 

Begunjski vrh (2461 m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Begunjski vrh (2461 m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

Triglav  Stenar Valentinu Staniču 
 

Kozji vrh (1628 m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Kozji vrh (1628 m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

Košute Kalškega grebena
 

Kopitnik (914 m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Kopitnik (914 m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

 Malič 
 

Jeruzalem (338m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Jeruzalem (338m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

Ljutomerom   župnijsko cerkvijo sv. Bolfenka na Kogu  cerkev Žalostne Matere Božje
 

Tentera - presenečenje v deželi suhe robe

Natisni E-pošta
Jama
Pri Žlebiču vstopamo v ribniško dolino, deželo suhe robe. Na to nas opozarja veliko rešeto ob cesti. Rešetasta pa je tudi dolina sama, saj se vode, ki pritekajo na ravnino, na več območjih izgubljajo v kraško podzemlje. Eden najbolj slikovitih ponorov je v bližini Žlebiča – jama z nenavadnim imenom Tentera. Kljub temu da je vhod zelo velik, jame ni prav preprosto najti. Lahko se nam celo zgodi, da zaman tavamo po kraškem gozdu in moramo za pot povprašati domačine. Na voljo je tudi druga možnost, da zapustimo neoznačene steze in kolovoze ter se iz gozda napotimo na travnike, kjer poiščemo strugo Tržiščice, nato pa sledimo vodi do ponorne jame.
Preberite več...
 

Od Kostanjevice do Pleterij

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Od Kostanjevice do Pleterij" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

Kostanjevici Josef Ressel
 

Čaven

Natisni E-pošta
Čaven iz Škol, foto: Miran Rijavec
Čaven  je del pogorja v Trnovskem gozdu. Do koče na Čavnu (1242m)  se lahko pripeljemo   z avtom. V največ uri  in pol  lahko dosežemo najbolj oddaljeni vrh Čaven (1185), ostali so bližji: Veliki Modrasovec (1135)  (15) min, Kucelj (1237) slaba ura.
Preberite več...
 

Kovk (961m)

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Kovk (961m)" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

Nanosa Slovenski planinski poti
 

Devin - na skrajnem severu Sredozemlja

Natisni E-pošta
Devin grad
Naše predstave o Sredozemlju se navadno usmerijo na slikovito jadransko obalo, grške otoke, Azurno obalo, morda celo severno Afriko. Pa ni treba tako daleč, saj ga lahko začutimo že v Piranu. Mnogo redkeje pa obiščemo skrajni severni konec Sredozemskega morja, zaliv med Trstom in Tržičem (Monfalcone).
V avstro-ogrski monarhiji je bilo to območje turistično zelo zanimivo in obiskano, tako da še danes srečujemo v teh krajih veliko nemških in avstrijskih obiskovalcev. Tu se tudi že dolgo skozi zgodovino ohranjajo tudi Slovenci, ne kot turisti, ampak staroselci, ki kljubujejo na skromnem apnenčastem robu na prepihu narodov. Vendar tega območja ni v osrednji zavesti večine Slovencev znotraj državnih meja. Pa zelo po krivici, saj so kraji lepe Vide in Alojza Gradnika zelo pestri in vredni doživetja.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 70 od 152
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008