Domov arrow Izleti po Sloveniji
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Izleti po Sloveniji

Rotunda - popek Prekmurja

Natisni E-pošta

Rotunda - popek Prekmurja
V Prekmurju izberemo izstopajoč cilj za potep mnogo teže kot v Alpah ali na Krasu. Marsikdo se morda prav za to ne odloči za izlet med prijazne griče skrajnega severovzhodnega dela Slovenije. Velika napaka! Če se v Prekmurju osredotočimo na posameznosti, bomo gotovo zgrešili celotno sliko _ na račun enega drevesa izgubili gozd. Širine Prekmurja ne moremo stlačiti v nekaj posebnosti; ta razsežnost se zrcali tudi v gostoljubnosti in odprtosti domačinov. Zato zahteva obisk tega dela domovine tudi širino obiskovalca; ne smemo torej iskati zgolj posameznega cilja v Prekmurju, kajti cilj je Prekmurje v celoti!

Preberite več...
 

Rakov Škocjan - šola brez počitnic?

Natisni E-pošta
Rakov Škocjan
Šola za življenje ne pozna zvonca, počitnic, točk ne ocen. Vsakemu posamezniku je prepuščeno, kako se bo znašel z znanjem, tenkočutnostjo in iznajdljivostjo, z vsem, kar premore; in rezultat bo sorazmeren z vložkom.
Tokrat bomo torej izlet zastavili malo drugače. Odpravili se bomo v Rakov Škocjan, ki se nam, če gledamo po šolsko, izkaže za izjemen kabinet za poučevanje kraških pojavov, do zadnjega kotička natlačen z učili!
Preberite več...
 

Senadolsko polje - dolina miru ob avtocesti

Natisni E-pošta
Senadolsko polje
Avtoceste zmanjšujejo razdalje, pomagajo zgostiti čas in  živeti bolj površno. Tisoči avtomobilov brzijo po asfaltnem traku, takoj za zaščitno ograjo pa je že lahko odmaknjena osamljenost, ki jo zmoti le mrmranje prometa.
Preberite več...
 

K orjaku ob Sotli - Nujčev hrast

Natisni E-pošta
K orjaku ob Sotli - Nujčev hrast
Lep jesenski dan je že sam po sebi jamstvo za prijeten izlet. Goste in raznolike barve, topli sončni žarki in rezek zrak, obilica plodov, spokojnost - ali ni že samo to dovolj, da se vrnemo domov umirjeni in zadovoljni?
Preberite več...
 

Zajamniki - balkon Pokljuke

Natisni E-pošta

Zajamniki - balkon Pokljuke
Morda v pričakovanju najkrajšega dne vdano ždimo doma. Svinčeno nebo in rezek mraz napovedujeta bližnjo zimo. Ni nujno, da se prepustimo malodušju, izkoristimo prednost poslušanja vremenske napovedi. Vremenarji nam namreč prinašajo na pladnju, kar nekoč ni bilo tako preprosto: dokaj zanesljivo napovedujejo, kakšno bo vreme. 
Preberite več...
 

Menina - zimsko doživetje

Natisni E-pošta

Menina planina
Zimski obisk Menine, planota med Zadrečko in Tuhinjsko dolino, je gotovo posebno doživetje prostranosti in spokojnosti. Seveda je priporočljivo izbrati dan z zanesljivim vremenom, saj je v meglo zavita Menina lahko prav trd oreh za orientacijo. V jasnem vremenu pa nas bo obisk vrhov, Golega vrha (1426 m) in najvišjega Vivodnika (1508 m), poplačal z imenitnim razgledom na Savinjske Alpe. V osrednjem delu opozarja nase značilna dletasta oblika Ojstrice, ki daje vtis najvišjega vrha gorovja, medtem ko je piramida Grintovca skromno potisnjena v ozadje. Čisto iz drugačnega zornega kota pa se pokaže plečata Raduha, ki je sicer navadno prezrta ob mogočnih sosedih, sedaj pa jo opazujemo mnogo bliže.

Preberite več...
 

Sreča pot - slap na senčni strani Alp

Natisni E-pošta

St. Jakob
"Rož, Podjuna, Zila - venec treh dolin" pojemo večkrat, kot pa se tja napotimo. A Karavanke in državna meja nista pravi razlog, da se tako redko znajdemo v tem lepem delu Koroške - problem je v naši zamejenosti.
Preberite več...
 

Lipa pri Novi Štifti - romanje h koreninam

Natisni E-pošta

Lipa pri Novi Štifti - romanje h koreninam
Obisk Marijinega romarskega svetišča pri Novi Štifti blizu Sodražice je že sam po sebi dovolj tehten razlog za izlet, lahko pa ga popestrimo še s kopico zanimivosti. Prva je gotovo mogočna lipa pred frančiškanskim samostanom. Drevesnega orjaka ne moremo zgrešiti, saj je eden od treh bistvenih poudarkov na vzvišeni uravnavi med ravnino in gozdnimi prostranstvi Travne gore. Druga dva sta seveda cerkev in frančiškanski samostan.

Preberite več...
 

Presersko polje

Natisni E-pošta

Presersko polje
Presersko polje ne bo nikoli doseglo slave Cerkniškega jezera, čeprav ima vse odlike kraškega presihajočega jezera. Na pragu Ljubljane je umaknjeno v samoto, dvignjeno nad Ljubljanskim barjem in umeščeno pod plečati Krim. Ravno toliko je skrito pod cesto, da ne vzbudi naše pozornosti, in morda prav zato večina izletnikov zavije na drugo stran, proti razgledni sv. Ani, od koder se razprostre pogled na barjansko ravnino, Ljubljano in gore v ozadju.

Preberite več...
 

Slap Savice - povezovanje globin

Natisni E-pošta

Slap Savice - povezovanje globin
V dneh, ko se z vključitvijo v Evropsko zvezo uresničujejo pred nekaj leti sprejete odločitve, je v prazničnem veselju in pričakovanju čutiti tudi sled dvoma in negotovosti. Kaj bo z našo samostojnostjo v tako veliki skupnosti? Ali ni nevarnosti, da se utopimo znotraj povezave, ki šteje 454 milijonov prebivalcev?

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 Naprej > Konec >>

Rezultati 131 - 140 od 152
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008