Domov
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Kam.si forum
Dobrodošli, Obiskovalec
Prosimo Prijava ali Registracija.
Ste izgubili geslo?
Tabor za Otroke 2008, v Domu Medved (1 gleda)
_GEN_GOTOBOTTOM Pošlji odgovor

TEMA: Tabor za Otroke 2008, v Domu Medved

#28
skypeace (Uporabnik)
Začetnik
Sporočil: 4
graphgraph
Kliknite tukaj za ogled profila tega uporabnika
Tabor za Otroke 2008, v Domu Medved 01/05/2008 13:07  
Da bo na voljo sirsa izbira vam posredujem vec informacij o taboru na Medvedjem Brdu.


Tabor za otroke 2008, v Domu Medved
Medvedje Brdo, 1373 Rovte, 8 dni


Kdaj: 5.7.2008 - 13.7.2008
Kontakt: 040-125-512
mail: tabor@zavod.dharmaling.si


Priložnost za vašega otroka, da kakovostno preživi svoj čas, raziskuje naravo in razvija spretnosti.

Vsakodnevno življenje med šolskim letom je za otroke zelo zahtevno. Otroci se soočajo z mnogimi šolskimi odgovornostmi in obveznostmi. Tekmovalno okolje nalaga otroku zahteve, ki jih je težko uresničiti in v nekaterih primerih celo nemogoče izpeljati. Da bi otrok lahko razumel in razvil določene spretnosti, so nujno potrebna obdobja refleksije, sprostitve in učenja skozi konstruktivno igro; obdobja, ki jih je mogoče organizirati med počitnicami.Več info o taboru
Tabor bo skušal razvijati vzgojne in pedagoške koncepte, kot so:
* nenasilje - odgovornost - spoštovanje - altruizem

Odrasli, ki bodo skrbeli za tabor, bodo posebno pozornost posvečali psiholški in fizični varnosti, poleg tega pa bodo dneve organizirali z upoštevanjem razvoja posameznika in skupine. Stavba je bila izbrana s spoštovanjem do posameznika, razmerje odraslih in otrok pa bo en odrasli na pet otrok.

Aktivnosti na prostem se bodo sukale okoli raziskovanja naravnega okolja: sprehodi v naravi, učenje o drevesih, rastlinah in živalih itd., pa tudi: igre z žogo, lokostrelstvo ... Aktivnosti notri so izbrane v skladu z našim projektom vzpodbujanja kreativnosti in spretnosti otrok: glina, origami, makrame, slikanje, igre ...To bo mednarodni tabor, se pravi, da bo nekaj otrok iz Slovenije, nekateri drugi pa bodo verjetno iz Madžarske, Francije, Španije itd. Dobro je, če imajo otroci osnovno znanje angleščine. Nekatere od aktivnosti bodo usmerjene v širjenje besednega zaklada v angleščini in v urjenje uporabe angleškega jezika. Animatorji pa tako in tako govorijo slovensko (ter tekoče angleško in nekateri tudi francosko).Ker tabor organizira zavod, ki ga navdihujejo budistična načela, se posebej navdušujemo za razvijanje takšnih izobraževalnih in pedagoških konceptov, kot so na primer: nenasilje, odgovornost, spoštovanje in nesebičnost. Naš cilj je nuditi vašemu otroku varne, razveseljive in navdihujoče počitnice ter obenem povečati zavedanje o življenju in etiki. Vendar pa moramo dodati, da ne gre ta budistični poletni tabor, zato so dobrodošli otroci katerekoli (ali nobene) vere.

Hrana bo vegetarijanska, se pravi, nobenega mesa, rib, morskih sadežev ... vendar z jajci in mlečnimi izdelki. Tofu in seitan bosta zagotovila potrebne dodatne proteine.Cena
Cena tabora je: 170 evrov (vključena nastanitev/hrana/aktivnosti).
Če imate finančne težave, ali če prijavljate več otrok, se obrnite na nas! Odprti smo za različne možnosti plačila, na primer v dveh ali treh obrokih, ali celo za določen popust.

Lokacija
Dom Medved stoji na prijetni lokaciji v mirnem in lepem okolju in je posebej namenjen za nastanitev razredov in skupin otrok preko celega leta. Okoli hiše so urejeni različni prostori, ki omogočajo varno igranje velikih iger, kurjenje tabornega ognja, streljanje z lokom, igre z žogo, plezanje na zidu in aktivnosti v naravi. Od doma se po različnih poteh lahko odpravimo na krajše izlete ali samo kratke sprehode, na katerih bomo odkrivali naravo in se učili o njej.
Otroci bodo nastanjeni v sobah, ki imajo lastno stranišče in kopalnico. V hiši so prostori za različne aktivnosti in velika jedilnica. Obroke pripravlja izkušena ekipa.

Kontakt: 040-125-512
mail: tabor@zavod.dharmaling.si
Vec info: http://zavod.dharmaling.org/si/Tabor_za_otroke.html
Organizator: Zavod Dharmaling, Melikova 1, 1000 Ljubljana


Sporočilo urejeno od: skypeace, pri: 01/05/2008 13:11

Sporočilo urejeno od: skypeace, pri: 01/05/2008 13:13
  Administrator je onemogočil javno pisanje.
_GEN_GOTOTOP Pošlji odgovor
Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardnaloži zadnje poslana sporočila na namizje
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008