Domov
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Kam.si forum
Dobrodošli, Obiskovalec
Prosimo Prijava ali Registracija.
Ste izgubili geslo?
Junij 2007 (1 gleda)
_GEN_GOTOBOTTOM Pošlji odgovor

TEMA: Junij 2007

#3
Urednik (Admin)
Admin
Sporočil: 77
graphgraph
Kliknite tukaj za ogled profila tega uporabnika
Junij 2007 11/06/2007 14:59  
UVODNIK

»Nič ni bolj koristnega kot sonce in sol.«
(Rimljani)

Velja ju okusiti. Pa ne samo enkrat v letu, ko se trume dopustnikov v razgreti pločevini valijo proti morju. Pesem galebov nad morskimi valovi in božajoči sončni žarki znajo biti privlačni tudi za vse tiste, ki se v morje podajo le do kolen in to skozi vse leto.
Tokratni izbor namigov za nedeljski izlet, ali kakšen dan več, ne prinaša seznama slovenskih plaž, kjer se lahko ležerno prepustite lenarjenju, temveč je bolj ubran na tiste, ki želijo svoj dopust preživeti v živahnem utripu, recimo v prebujajočem se jutru ali ob večernem slovesu dneva.
Skrajni jugozahodni del Slovenije je zaznamovala stoletna tradicija pridelave soli, kjer je moč še vedno začutiti sobivanje človeka in narave. Na solinarskih poteh bomo spoznali, kako so nekoč pridobivali to nepogrešljivo začimbo, ki daje jedem posebno žlahtnost. In baje je tod okoli krožil tudi Martin Krpan z nepogrešljivo kobilico in vrečami soli.
Tudi tih, deževen dan zna priti prav. O življenju solinarjev svojo zgodbo pripoveduje Muzej solinarstva. Nedaleč stran od Sečoveljskih solin, v vasici Sv. Peter, stoji Tonina hiša, ki posrečeno dopolnjuje podobe iz preteklih stoletij.
Po deževnem dnevu so zgodnja jutra najlepša. Enega lepših pogledov na slovensko morje s čudovitim razgledom na Piranski in Tržaški zaliv, Istro ter bližnje vrhove – Vremščico, Nanos s Trnovskim gozdom in Snežnik –, lahko doživimo, če se podamo na enega izmed najbolj obiskanih vrhov Slavniškega pogorja – Slavnik.
Prepustite se soncu in solu. Blagi maestral pa naj odžene skrbi in težave. Lahkotno naravnan korak vam želi ekipa www.kam.si. Tudi mi ga bomo naravnali, k novemu odkrivanju znanih in manj znanih kotičkov naše dežele, z željo, da tudi vas povabimo tja.

Alenka Veber
  Administrator je onemogočil javno pisanje.
_GEN_GOTOTOP Pošlji odgovor
Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardnaloži zadnje poslana sporočila na namizje
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008