Domov arrow Blog
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Blog

Escape room- Zabava s prijatelji

Natisni E-pošta
Ob posebnih priložnostih, kot je na primer rojstni dan ali kakšen drug dogodek, se velikokrat odločimo za praznovanje. Včasih iščemo ideje za posebno praznovanje, ki bi popestrilo dan in ga naredilo nepozabnega za vse udeležene. Idej za tovrstno praznovanje je veliko, v zadnjem času pa se je pojavil nov kraj, na katerega se lahko odpravite na nepozabno pustolovščino.
Preberite več...
 

Šola jahanja pri nas, nato pa še na Irskem?

Natisni E-pošta
Pred mnogimi leti, še v času študija, sem spoznala dekle iz Združenih držav, s katero sva se spoprijateljili in ostali prijateljici. Vsa leta sva se večinoma pogovarjali preko spleta in družabnih omrežij, enkrat sem jo jaz obiskala v ZDA, enkrat pa tudi ona mene v Sloveniji.
Preberite več...
 

Tržnica piva, dobrot in daril

Natisni E-pošta
Sobota, 29. avgust, Završnica 

Veste, kje je Završnica? Ne? Nič hudega. To je tako poseben kotiček sveta, da so vam ga skušali prikriti.


Završnica je idilična dolina pod Stolom, skozi katero teče potok Završnica in kjer najdete akumulacijsko jezero Završnica. Do nje pridete tako, da se z avtocestnega izvoza za Lesce peljete naprej skozi Vrbo in skozi Žirovnico, nato pa zgolj še malo dalje … V Završnici vas čaka idila, odlična za poletno in zimsko razgibavanje, poleg rekreacijskega parka pa vas bo zadnjo soboto v avgustu (29. 8.) gotovo navdušila tudi 2. Tržnica piva, dobrot in daril.


Od 12. do 22. ure si boste lahko privoščili piva Carniola Brewery, Brew Revolt Brewery in Maister Brewery, za dobrote v želodčku bodo skrbeli Catering Kuharaj, Experiment no ART = no FUN, in Huda kuha, za darila pa bodo poleg chebeltza.com skrbeli še Waxx Slovenija, FormaWood, Založba Zala, Pinkponk World, Metka Kacin in drugi. Medtem, ko bodo starši okušali pivo, se bodo otroci lahko igrali z odličnimi lesenimi igračami, ob 16. uri pa jih bo zabaval klovn Jaka. Ob 20. bo za popestritev ritmov s koncertom poskrbela skupina Čedahuči.


Vabljeni na pivo in igranje v idilo Završnice!

 

1. Simultani vzpon v hribe

Natisni E-pošta

To soboto ali nedeljo, 20. – 21. junija sprejmite izziv in sodelujte na 1. Simultanem vzponu v hribe! Povzpnite se na enega od 14 vrhov po Sloveniji in s ključkom PeakCheck zabeležite svoj vzpon. Med vsemi zabeleženimi vzponi bodo izžrebane lepe nagrade!


Kaj je PeakCheck?
Je zelo enostavno beleženje osvojenih vrhov v vašo knjižico vzponov na spletu. S ključkom, ki ga le rislonite k napravi na vrhu, beležite pohode po priljubljenih slovenskih hribih in sodelujete v azličnih izzivih, ki vas spodbujajo h gibanju v naravi. eznam planinskih koč in gostišč, ki beležijo vzpone najdete na spletnem portalu ww.PeakCheck.com
Za ključek v obliki obeska, ki ga uporabljate na vseh opremljenih vrhovih, povprašajte v gostišču nrhu ali ga naročite preko spleta.

Kako zabeležim pohod?
- Na vrh pridete po kateri koli poti.
Pohodniška točka
- Ključek prislonite k napravi na vrhu.
- Na zaslonu se izpiše »Vrh osvojen«.
Spletni portal www.PeakCheck.com
- Opravite prvo registracijo na spletnem portalu in že imate svojo knjižico vzponov, ki nestrpno aka, da se napolni.
- Vsakemu vzponu, ki se samodejno zapiše v vašo planinsko knjižico lahko dodate slike in apišete vtise iz svojega izleta.
- Na spletnem portalu preverite izzive in če želite sodelujete, ter se potegujete za lepe nagrade li se pridružite na enem od dogodkov.

In tu se zabava šele začne!
V knjižico vzponov tako shranjujete najlepše spomine iz potepanj in zbirate žige vrhov, ki se amodejno prikažejo ob zabeleženih vzponih. To imate le za sebe ali jo javno objavite in delite na FB. 
Z osvajanjem vrhov tako sodelujete v najrazličnejših izzivih, ki jih najdete na spletnem portalu ww.PeakCheck.com ali jih pripravljajo planinske koče.
V kolikor raje osvajate različne vrhove, pa se lahko podate na PeakCheck transverzalo, ki se širi po riljubljenih slovenskih hribih.
PeakCheck je odlična motivacija za družinske pohode, ki kaj hitro preide v igro in željo po gibanju v aravi


 

Kmetija Na jasi

Natisni E-pošta
Smo družina, ki je pred 26 leti našla svoj košček sveta v Selah pri Dobovi, kmetijo, na kateri smo v tem času ustvarili pravo sožitje rastlin in živali. Z leti se je število živali večalo in večalo in danes jih pri nas prebiva okoli 250, med njimi kar nekaj drugačnih, eksotičnih.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 659
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008