Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

A short description about your blog

Aug 17
2010

Grajsko trški dan na Svibnem 2010

Posted by Alenka Veber in SvibnoRadeče

"Grajsko trški dan na Svibnem 2010

Vabljeni v Deželo Ostrvrharjev, Svibno nad Radečami, kjer se bo ponovno dogodil Grajsko trški dan – v petek, 20. avgusta 2010 od 16.30 dalje pri Zoisovi graščini na Počakovem!

Ponovno obetamo pisano trško dogajanje z različnimi stojnicami, na katerih bodo rokodelci pokazali svoje izdelke in spretnost, okoliški kmetje pa svoje pridelke.

 

Jul 12
2010

Dvojna številka Potepanj - julij/avgust

Posted by Alenka Veber in PršjakProdnikPotepanjaKranjKočevjeIzolaAlenka Veber

Dvojna številka mesečne revije za potepanja po Sloveniji se tokrat ponaša kar s 100-imi stranmi privlačnega branja, zanimivih namigov in predlogov. Glavni urednik revije v uvodniku povzema črto nad 10-imi številkami, ki so skupaj prinesle omesto strani vsebine in nam že dodobra predstavile znane in manj znane kotičke naše domovine.

Pohvale, ki jih prejemajo na uredništvu, so lahko samo močna vzpodbuda za nadaljnje delo: promocija slovenskega turizma, predvsem inovativnih turističnih produktov, in razkrivanje skrivnostnih slovenskih kotičkov, ki si zaslužijo več pozornosti, kot je dobijo.

 In kam nas tokrat vabijo sodelavci revije: v lepih razgledih in opojnih vonjavah je uživala Sara Vodnik. Svoja doživjanja je zajela v prispevku Izolsko zaledje: Svet pristnih doživetij.

Jul 12
2010

18. Solčavski dnevi v Evropski destinaciji odličnosti

Posted by Alenka Veber in SolčavaRobanov KotLogarska dolina

 

18. Solčavski dnevi v Evropski destinaciji odličnosti

Jun 30
2010

Kovaški šmaren v Kropi, 1.-4. julij 2010

Posted by Alenka Veber in KropaKovaški šmaren

 

TD Kropa organizira Kovaški šmaren.  V dneh od 1. - 4. julija 2010 se bodo v Kropi zvrstile številne prireditve.

Več informacij sledi na spodnji povezavi.

Jun 22
2010

Deveti pohod po poteh Robanovega Joža

Posted by Alenka Veber in Zgornja Savinjska dolinaSolčavaRobanov KotLogarska dolinaJoža Vršnik

 Turistično društvo Solčava

in Celjska Mohorjeva družba

prisrčno vabita na

 

Jun 03
2010

Junijska številka revije Potepanja

Posted by Alenka Veber in trentaPiranPartizanska bolnišnica FranjaNemčijamesečna revija PotepanjaLjubeljkamnikIški vintgarFestival LentAlenka Veber

 

Vabljeni k prebiranju junijske številke revije za potepanja in odkrivanje manj znane Slovenije. Iz vsebine: Trenta, Iški vintgar, Festival Lent, Ljubelj, Srednjeveški dan v Kamniku, Partizanska bolnišnica Franja, Gostilna Jakše, Nemčija.

Apr 28
2010

Pot romarjev v nedeljo, 2. maja 2010

Posted by Alenka Veber in Alenka Veber

Predstavitev Poti Romarjev in vabilo na letošnje 15. tradicionalno romanje v nedeljo, 2. maja 2010

 

Pot Romarjev od Žalostne gore preko Šentruperta in Vesele Gore na Zaplaz je 24 kilometrov dolga romarsko-pohodna pot in je posebna oblika oživljanja starih romarskih običajev. Ne gre za romanje v ožjem pomenu  besede, ampak za pohodno pot, ki poteka po trasi stare romarske poti in posrečeno združuje prvine romanja (blagoslov romarjev na začetku poti, molitev pri znamenjih in križih med potjo, sveta maša ob zaključku) in moderno pohodništvo. Dolenjski grički vam bodo s svojo nezahtevno konfiguracijo terena vzeli dobrih šest ur časa, večina poti pa poteka po travnikih in gozdovih. Romarska Pot povezuje najbolj prepoznavne cerkve v Mirnski dolini, romarsko cerkev Žalostne Matere božje na Žalostni gori, kjer je začetek poti, cerkev sv. Roka, cerkev sv. Ruperta v Šentrupertu, romarsko cerkev sv. Frančiška Ksaverija na Veseli Gori in škofijsko romarsko cerkev Matere božje na Zaplazu, kjer je tudi cilj romanja. Vsako leto se na Poti Romarjev zbere vse več ljudi. Najbolj zvesti romarji so domačini, v zadnjem času pa se jim pridruži vse več romarjev od drugod.  Ob lepem vremenu se jih na Zaplazu zbere več sto, čeprav je res, da Pot Romarjev vabi romarje skozi celo leto.

Apr 07
2010

Po Kettejevi poti

Posted by Alenka Veber in Slovenske pešpotiKettejeva potIlirska BistricaAlenka Veber

Društvo Kettejeva pot, Rdeči križ, Zdravstveni dom, Društvo diabetikov ter društvo invalidov (vsi Ilirska Bistrica) pripravljajo že 5. pohod za zdravje po Kettejevi poti

v nedeljo, 11. aprila 2010, z začetkom ob 9. uri.

Zbor pred o. š. D. Ketteja v Ilirski Bistrici ob 8.30 (merjenje pritiska in krvnega sladkorja)

Apr 01
2010

Nova številka Potepanj

Posted by Alenka Veber in Untagged 

Aprilska številka Potepanj

Priznam, da sem na aprilski številki priljubljene revije Potepanja pa res pričakovala nekoliko bolj pomladno naslovnico, a april je muhast in ni izključeno, da ne bo zima še pokazala svojih zob.

Mar 25
2010

61 izletov okrog Ljubljane Željka Kozinca

Posted by Alenka Veber in Untagged 

Začetek pomladi je pri založbi Modrijan prinesel novo knjigo priljubljenega avtorja Željka Kozinca OKROG LJUBLJANE - 61 izletov.

Ne glede na to, da na temo izleti okrog Ljubljane obstaja že kar nekaj vodnikov, jemljem, tudi tokrat, z veliko radovednostjo Kozinčevo knjigo v roke. In že kar na začetku verjamem, da knjiga ni namenjena samo Ljubljančanom, saj če velja, da lahko iz glavnega mesta v "dobri uri lahko dosežemo šumne slapove in vintgarje, jezera in izvire rek, kraška poplavna polja, po kakšni uri vzpona pa dosežemo tudi pastirske planine in vrhove hribov in gora", to verjetno lahko dosežemo tudi v obratni smeri. Ali bolje rečeno: kar z domačega hišnega praga.

Kozinc je izlete okrog Ljubljane razvrstil v smeri urinega kazalca: začne z ljubljanskim najbližjim razglednikom in konča z goro posebne vere - Šmarno goro.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008