Domov arrow Vsi blogi arrow 15. Tabor Slovencev po svetu
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Jul 15
2008

15. Tabor Slovencev po svetu

Posted by Popotnik in Velike LaščeTrubarSlovenijadogodek

V soboto 12. julija 2008 je v občini Velike Lašče potekal 15. Tabor Slovencev po svetu. Začel se je z mašo v župnijski cerkvi; ob somaševanju izseljenskih duhovnikov jo je vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Sledila je akademija v Levstikovem domu s pozdravnimi nagovori župana občine Antona Zakrajška, državnega sekretarja za Slovence po svetu Zorka Pelikana in predsednika društva Slovenija v svetu Boštjana Kocmurja.

Okrogla miza je bila posvečena temi Rodni kraj - povezovalec Slovencev doma in po svetu. Referate na to temo so pripravili prof. Mojca Vrtič, dr. Andrej Fink iz Argentine, župan občine Ig, Alenka Jeraj in Drago Koren. Po kosilu v osnovni šoli Primoža Trubarja so si udeleženci ogledali Trubarjevo domačijo na Rašici ter se nato preselili na Turjaški grad.

O Primožu Trubarju , ob njegovi 500 letnici rojstva, je govoril izseljenski duhovnik dr. Zvone Štrubelj, v kulturnem programu pa so sodelovali združeni pevski zbor iz Augsburga, Ulma in Stuttgarta, folklorna skupina Triglav iz Stuttgarta ter slovenski dijaki iz Argentine in Kanade. Tabora, ki se ga je po navedbah medijev udeležilo okoli 300 Slovencev iz sveta se je zaključil z živahno debato na dvorišču gradu.

 

 

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008