Domov arrow Vsi blogi arrow lovište.com, polotok Pelješac
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Mesto na katerem bomo objavljali vsebinske spremembe, najave dogodkov, nasvete za sodelavce in bralce - skratka podpora vsem uporabnikom spletne strani kam.si. Posebno pozornost namenjam optimizaciji blogov za iskalnike, vmes pa bo tudi kakšen popotniški utrinek.


Aug 09
2010

lovište.com, polotok Pelješac

Posted by Urednik in Untagged 

V blogu na portalu kam.si pogosto predstavljamo naše nove spletne projekte s turističnega področja. Tokrat prvič predstavljamo stran, ki ni namenjena predstavitivi slovenskih krajev (kot vse naše spletne strani do sedaj), ampak predstavlja majhen kraj na polotoku Pelješac. Pelješac je največji polotok v Dalmaciji in deli vse značilnosti z bližnjimi otoki, predvsem Korčulo in Hvarom. Upravno in ekonomsko celoten polotok gravitira k mestu Dubrovnik.

Lovište je ime kraji, ki mu je namenjena ta predstavitev. Kljub majhnosti je kraj v Sloveniji presenetljivo dobro poznan, saj se je v desetletjih med domačini in obiskovalci stkalo ogromno osebnih povezav. Z hrvaško avtocesto, ki je že prišla do pristanišča Ploče se je tudi razdalja nekoliko zmanjšala, če pa bo Hrvaški uspelo zgraditi še Pelješki most, pa se bo potovanje iz Slovenije skrajšalo še za kakšno uro.

Iz Lovišta preko hriba se nahajata dva svetovna znana kraja za surfanje in kajtanje: Viganj in Kučište. Tam neprestano piha veter, večinoma maestral, Lovište pa je pred vetrovi (in še bolj valovi) temeljito zaščiteno saj leži v velikem zalivu, katerega obala je dolga približno 5 kilometrov. Zaradi zaščitenosti je morje v zalivu vedno za kakšno stopnjo hladnejše kot v okolici.

Lovište.com je tudi prva naša stran v hrvaškem jeziku. Pravzaprav so jeziki trije - na strani sta še angleščina in slovenščina, a strani v teh dveh jezikih je v našem portfelju že veliko.
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008