Domov arrow Vsi blogi arrow Nedeljski izlet na Primorsko
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Mesto na katerem bomo objavljali vsebinske spremembe, najave dogodkov, nasvete za sodelavce in bralce - skratka podpora vsem uporabnikom spletne strani kam.si. Posebno pozornost namenjam optimizaciji blogov za iskalnike, vmes pa bo tudi kakšen popotniški utrinek.


Oct 25
2008

Nedeljski izlet na Primorsko

Posted by Urednik in PrimorskamorjeLjubljanaKoperavtocesta

Da ne bom pisal izključno statističnih blogov, dodajam še enega normalnega vmes.

Spet so tu zimski meseci - čas ko se večkrat odpravimo na slovensko obalo. V poletnih mesecih se temu početju iz več razlogov izogibamo. Največji razlog je seveda gneča na cesti, drugi pa precej umazano morje ... No glede prometa tudi v tem času ni kaj bistveno bolje kot v poletnih mesecih, saj je avtocesta razkopana na kar 5ih mestih istočasno, in rabiš res veliko sreče, da vse skupaj prevoziš brez večjih zastojev.
Stara tržnica v Kopru
 

 Drugače pa se takle izlet resnično prileže - iz okolice turobne Ljubljane , kjer je bila temperatura le okrog 10 stopinj, si čez eno uro v toplem in sončnem Kopru, kjer je lepih 20 stopinj. Včasih smo za potepe veliko raje izbirali Piran ali Izolo, ampak po preureditvah je za „vozičkarje" zagotovo prva izbira Koper.

 


David na nedeljskem "sprehodu" v vozičku.Regata pred Koprom.
 

 Široke ulice, ki so lepo tlakovane so namenjene samo pešcem, tudi slavne palme še vedno izgledajo zelo lepo :). Na pot se nismo odpravili s kakšnim posebnim namenom, kljub temu pa smo se zadržali pri dogajanju, ki ga je bilo tudi na nedeljo zelo veliko. V stari tržnici se je odvijal sejem, na morju pred Koprom velika jadralska regata malih „optimistov", za nameček pa so v bile v potniškem terminalu zasidrane še tri natove vojaške ladje. Žal si jih zaradi vozička nisem mogli ogledati od blizu, smo pa si jih zato ogledali z razdalje.


Vojaške ladje zasidrane na potniškem terminalu v Kopru.
 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008