Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Mesto na katerem bomo objavljali vsebinske spremembe, najave dogodkov, nasvete za sodelavce in bralce - skratka podpora vsem uporabnikom spletne strani kam.si. Posebno pozornost namenjam optimizaciji blogov za iskalnike, vmes pa bo tudi kakšen popotniški utrinek.

Aug 23
2015

Tržnica piva, dobrot in daril

Posted by Urednik in Untagged 

Sobota, 29. avgust, Završnica 

Veste, kje je Završnica? Ne? Nič hudega. To je tako poseben kotiček sveta, da so vam ga skušali prikriti.


Završnica je idilična dolina pod Stolom, skozi katero teče potok Završnica in kjer najdete akumulacijsko jezero Završnica. Do nje pridete tako, da se z avtocestnega izvoza za Lesce peljete naprej skozi Vrbo in skozi Žirovnico, nato pa zgolj še malo dalje … V Završnici vas čaka idila, odlična za poletno in zimsko razgibavanje, poleg rekreacijskega parka pa vas bo zadnjo soboto v avgustu (29. 8.) gotovo navdušila tudi 2. Tržnica piva, dobrot in daril.


Od 12. do 22. ure si boste lahko privoščili piva Carniola Brewery, Brew Revolt Brewery in Maister Brewery, za dobrote v želodčku bodo skrbeli Catering Kuharaj, Experiment no ART = no FUN, in Huda kuha, za darila pa bodo poleg chebeltza.com skrbeli še Waxx Slovenija, FormaWood, Založba Zala, Pinkponk World, Metka Kacin in drugi. Medtem, ko bodo starši okušali pivo, se bodo otroci lahko igrali z odličnimi lesenimi igračami, ob 16. uri pa jih bo zabaval klovn Jaka. Ob 20. bo za popestritev ritmov s koncertom poskrbela skupina Čedahuči.

Jun 16
2015

1. Simultani vzpon v hribe

Posted by Urednik in Untagged 

To soboto ali nedeljo, 20. – 21. junija sprejmite izziv in sodelujte na 1. Simultanem vzponu v hribe! Povzpnite se na enega od 14 vrhov po Sloveniji in s ključkom PeakCheck zabeležite svoj vzpon. Med vsemi zabeleženimi vzponi bodo izžrebane lepe nagrade!


Kaj je PeakCheck?
Je zelo enostavno beleženje osvojenih vrhov v vašo knjižico vzponov na spletu. S ključkom, ki ga le rislonite k napravi na vrhu, beležite pohode po priljubljenih slovenskih hribih in sodelujete v azličnih izzivih, ki vas spodbujajo h gibanju v naravi. eznam planinskih koč in gostišč, ki beležijo vzpone najdete na spletnem portalu ww.PeakCheck.com
Za ključek v obliki obeska, ki ga uporabljate na vseh opremljenih vrhovih, povprašajte v gostišču nrhu ali ga naročite preko spleta.

Kako zabeležim pohod?
- Na vrh pridete po kateri koli poti.
Pohodniška točka
- Ključek prislonite k napravi na vrhu.
- Na zaslonu se izpiše »Vrh osvojen«.
Spletni portal www.PeakCheck.com
- Opravite prvo registracijo na spletnem portalu in že imate svojo knjižico vzponov, ki nestrpno aka, da se napolni.
- Vsakemu vzponu, ki se samodejno zapiše v vašo planinsko knjižico lahko dodate slike in apišete vtise iz svojega izleta.
- Na spletnem portalu preverite izzive in če želite sodelujete, ter se potegujete za lepe nagrade li se pridružite na enem od dogodkov.

Jun 08
2015

Kmetija Na jasi

Posted by Urednik in Untagged 

Smo družina, ki je pred 26 leti našla svoj košček sveta v Selah pri Dobovi, kmetijo, na kateri smo v tem času ustvarili pravo sožitje rastlin in živali. Z leti se je število živali večalo in večalo in danes jih pri nas prebiva okoli 250, med njimi kar nekaj drugačnih, eksotičnih.

Dec 27
2013

Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2014

Posted by Urednik in Untagged 

Kot vsako leto tudi letos želimo naše bralce obvestiti o tem, kaj prinaša redna zbirka CMD, ne nazadnje tudi zato, ker gre za najstarejšo založbo in najstarejšo zbirko na Slovenskem – prvi koledar je Mohorjeva družba v Celovcu izdala že leta 1861. Tudi po nakladi je ta zbirka še vedno rekorderka, saj je z nekaj manj kot 4000 izvodi še vedno daleč pred nakladami drugih zbirk oziroma tiskov. V primerjavi s časi, ko je naklada Mohorjevih zbirk dosegala sto in več tisoč izvodov, je to seveda skromna naklada. Osrednje mesto v tej zbirki praviloma pripada Mohorjevemu koledarju 2014. Na 209 straneh je nanizana množica vsebinsko zelo raznolikih in zelo kvalitetnih prispevkov, ki so razdeljeni v deset tematskih sklopov: Narava, Po domovini in svetu, Zgodovina, Naša dediščina, Znanost, Med nami, Spominjamo se, Naši sodelavci – jubilanti, Leposlovje in Iz življenja treh Mohorjevih družb. Prispevke ki sledijo nepogrešljivemu kalendarijskemu delu je napisalo 40 avtorjev, med njimi več zelo dobro znanih in uveljavljenih imen, kot so Igor Grdina, Jože Maček, Stane Granda, Sandi Sitar in drugi. Slovenske večernice z zaporedno številko 163 tokrat prinašajo knjigo Rudija Mlinarja Ko ni cvetela ajda. Pričujoče besedilo pripoveduje o stiskah, upanju in preživetju, ujetega v mlin druge svetovne vojne in grozo nemških taborišč, ter o dilemah ljudi, ki jim na tej poti sploh lahko pomagajo. James Martin DJ: Duhovnost za vsak dan. Gre za vodnik za pristno življenje jezuita Jamesa Martina, ki nam to življenje približa potom duhovitih zgodb in anekdot iz pogumnega in navdihujočega življenja avtorjevih sobratov. Iz italijanščine je prevedenih prvih 50 zgodb Don Camillo in Peppone 1 avtorja Giovannina Guareschija. V zgodbah o župniku in partijskem sekretarjem se na prijeten in lahkoten način izraža avtorjev odnos do vsega gnilega v tedanji italijanski družbi. Njegova iskriva satira je več kot aktualna še tudi danes. Čisto nova nadvse simpatična je pripoved z vprašajem na koncu naslova Veste, kdo je Čeri? Napisala jo je Neža Maurer. »Čeri je izredno pamet pes, ki pase ovce in krave nekje za Krvavcem.« Preprosta in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi, pa tudi o lepoti krajev med nebom in zemljo, bo pritegnila zanimanje tako dolgoletnih kot začetniških bralcev. Zgode in nezgode, kot jih pred nami slika pesničino pero, dopolnjujejo prikupne ilustracije Daše Simčič.
Nov 12
2013

Naj turistične lokacije v Sloveniji

Posted by Urednik in Untagged 

V Sloveniji so doma nekatere od najbolj očarljivih turističnih destinacij v Evropi. Država združuje neokrnjeno naravo in sodobnost v zanimivo kombinacijo.

May 21
2012

5. Kunaverjev pohod

Posted by Urednik in Untagged 

V turističnem društvu Rakek letos organiziramo 5. Kunaverjev pohod, ki vodi od Rakeka do Rakovega Škocjana. Pot in pohod je pomagal obuditi tudi Jurij Kunaver, sin Pavla Kunaverja, ki je bil med drugim zaslužen, da je Rakov Škocjan postal narodni park. Kot društvo sledimo idejam Pavla Kunaverja, in želimo lepote Rakovega Škocjana širiti med nove obiskovalce. 

5. Kunaverjev pohod – 2. junij 2012

Kratek opis

Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek, preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo ličnih informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih nadrobnostih o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih (udornice, naravna mostova, izvir in ponor kraške ponikalnice in še veliko drugega. V dolini Rakovega Škocjana je lepo urejen Center šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer se bomo pohodniki okrepčali, spočili in razvedrili. Za bolj vzdržljive bo pohod podaljšan do Cerkniškega jezera (Velika Karlovica).

Sep 09
2011

Nagradna igra 'Pozdravljeno, zeleno drevo'

Posted by Urednik in Untagged 

Če ste si na delavnici v Botaničnem vrtu posadili svoje drevo, spremljajte njegov razvoj. Opazujte ga! Narišite ali napišite kaj se z njim dogaja. Je morda kaj zraslo? Ima plodove? Koliko novih listov mu je zraslo? Je našlo primeren prostor za rast in razvoj?

K sodelovanju ste vabljeni tudi tisti, ki ste letošnjo delavnico zamudili. Morda ste si posadili svoje drevo na naši lanskoletni delavnici ali pa pred vašo hišo ali stanovanj­skim blokom raste drevo, ki ga lahko opazujete? Opišite njegovo zgodbo. Ste ga posadili sami? Morda plezate v njegovo krošnjo ali se hladite v njegovi senci? Lahko izmerite njegov obseg, višino, naredite odtis lubja, naberete in posušite njegove liste, ga narišete… Iz posušenega cvetja ali listja lahko naredite lepe slike.

Svoje izdelke, fotografije drevesa in izdelkov prinesite ali pošljite v Botanični vrt do 15. septembra 2011. Izmed poslanih izdelkov jih bomo nekaj izžrebali in nagradili. Fotografije izdelkov in imena dobitnikov nagrad bodo objavljena na naši spletni strani.

Nagrade so nahrbtniki in kemični svinčniki, ki jih je ob Mednarodnem letu gozdov pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Naslov: Botanični vrt
         Ižanska cesta 15
         1000 Ljubljana

E-naslov: botanicni.vrt@siol.net

Spletna stran: http://www.botanicni-vrt.si/
Aug 09
2010

lovište.com, polotok Pelješac

Posted by Urednik in Untagged 

V blogu na portalu kam.si pogosto predstavljamo naše nove spletne projekte s turističnega področja. Tokrat prvič predstavljamo stran, ki ni namenjena predstavitivi slovenskih krajev (kot vse naše spletne strani do sedaj), ampak predstavlja majhen kraj na polotoku Pelješac. Pelješac je največji polotok v Dalmaciji in deli vse značilnosti z bližnjimi otoki, predvsem Korčulo in Hvarom. Upravno in ekonomsko celoten polotok gravitira k mestu Dubrovnik.

Lovište je ime kraji, ki mu je namenjena ta predstavitev. Kljub majhnosti je kraj v Sloveniji presenetljivo dobro poznan, saj se je v desetletjih med domačini in obiskovalci stkalo ogromno osebnih povezav. Z hrvaško avtocesto, ki je že prišla do pristanišča Ploče se je tudi razdalja nekoliko zmanjšala, če pa bo Hrvaški uspelo zgraditi še Pelješki most, pa se bo potovanje iz Slovenije skrajšalo še za kakšno uro.

Iz Lovišta preko hriba se nahajata dva svetovna znana kraja za surfanje in kajtanje: Viganj in Kučište. Tam neprestano piha veter, večinoma maestral, Lovište pa je pred vetrovi (in še bolj valovi) temeljito zaščiteno saj leži v velikem zalivu, katerega obala je dolga približno 5 kilometrov. Zaradi zaščitenosti je morje v zalivu vedno za kakšno stopnjo hladnejše kot v okolici.

Lovište.com je tudi prva naša stran v hrvaškem jeziku. Pravzaprav so jeziki trije - na strani sta še angleščina in slovenščina, a strani v teh dveh jezikih je v našem portfelju že veliko.
Jul 21
2010

S kajakom do Zakintosa

Posted by Urednik in zanimivostipotovanjemorjekajak

Slovenija je polna posebnežev, ki poskušajo priti do slave z različnimi bolj ali manj norimi podvigi. Značilno za vse tovrstne poskuse je, da jih z velikim pompom spremljajo tudi „veliki“ (rumeni) mediji v Sloveniji. Prav po tem se podvig našega Marina razlikuje od drugih, odšel je pač odveslat eno krepko rundo za svojo dušo.

No njegovi znanci in prijatelji iz InternetMojstra smo se odločili, da si njegov podvig zagotovo zasluši vsaj moralno podporo in tako bomo njegovo popotovanje občasno spremljali na mnogih spletnih straneh, ki se jim pridružuje tudi naš popotniški portal kam.si.

Ker je Marin pravi internet mojster si seveda njegovo potovanje lahko ogledate tudi na njegovem blogu , kjer lahko tudi „v živo“ vidite njegovo trenutno lokacijo, ki jo oddaja njegov GPS sos tracker. Njegove trenutne koordinate si lahko ogledate tudi v zgornji pasici na naši strani :)

Jul 11
2010

Hoteli v Ljubljani

Posted by Urednik in SlovenijaPrešernov trgOkolica LjubljaneLjubljanski gradLjubljanakongresihotel

Ljubljana največje mesto v Republiki Sloveniji, prav tako pa je tudi glavno mesto republike. Mesto leži na sredi države in je tako prometno središče – tu se stikajo glavne avtocestne in železniške povezave.  

Prav lega mu je omogočila hiter razvoj na področju prometa in gospodarstva, zaradi velike zgostitve prebivalstva pa je tudi kulturno in izobraževalno središče. Ima svojo univerzo in množico srednjih šol, kar privablja znanja željne dijake in študente iz vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine. Tudi kulturno je mesto dobro razvito, saj ima mnoga gledališča, muzeje, galerije, v zadnjih časih pa so popularne tudi razstave na prostem, predvsem tista v parku Tivoli.  

Zaradi močno razvitega gospodarstva se mesto hitro širi, v okolici pa so nastala mnoga spalna naselja iz katerih imamo vsako jutro množične migracije v prestolnico. Tudi v samem mestu nastajajo nova stanovanjska naselja, večinoma na zemljiščih propadlih tovarn, ki so se nahajale v samem središču mesta. Industrija se še vedno umika iz Ljubljane, mesto pa se večinoma preživlja s storitvenimi dejavnostmi.

Tudi turizem je pomembna panoga slovenskega glavnega mesta. Ker je mesto majhno si lahko večino znamenitosti ogledamo kar peš. Najbolj priljubljene turistične točke so Ljubljanski grad, Tromostovje, Prešernov trg, Zmajski most... Prav za Ljubljanski grad se zadnje čase namenja največ denarja, saj se pospešeno obnavlja, poleg tega pa so olajšali dostop z razgledno vzpenjačo.

Poleg običajnega turizma se Ljubljana usmerja tudi v kongresni turizem. Je priljubljena destinacija predvsem za manjše kongrese, za večje dogodke pa imajo hoteli v Ljubljani premajhne kapacitete. V zadnjem času se razvijajo manjši, butični hoteli, predvsem v starem jedru mesta, kjer stare hiše preuredijo v hotel. Najbolj znan je verjetno Antiq hotel na Gornjem trgu.

Tudi nočno življenje je v Ljubljani precej živahno, predvsem ob koncih tedna. Najbolj znani nočni klubi in diskoteke so Inbox, Top, Bachus, Ultra in Exen. Če vam glasna glasba ne ustreza se lahko tudi sprehodite ob Ljubljanici in si sproščeno privoščite pijačo v enem izmed vedno polnih lokalov ob bregu reke. Zelo popularen je tudi koktajl bar Skelet, ki se nahaja v kleti stare stavbe v strogem centru mesta in je opremljen v stilu hiše groze.

Ne glede na to, ali iščete zabavo, posel ali izobrazbo, je Ljubljana prava metropola v žepni izvedbi.
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008