Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

A short description about your blog

May 13
2011

21. Nočni rokovnjaški pohod

Posted by admin in pohod

Pozdravljen/a,
še je čas, da pridobiš nekaj kondicije in se nam pridružiš na letošnjem 21. NOČNEM ROKOVNJAŠKEM POHODU. Če pa nisi za takšne "podvige", pa prejeto pošto posreduj svojim prijateljem. Hvala !
Več informacij in telefonske številke pa dobiš na:
http://www.drustvo-pdkamnik.si/

Vse, ki želite preživeti noč v prijetni družbi in uživati v hoji vabimo, da se udeležite
21. NOČNEGA ROKOVNJAŠKEGA POHODA,
21. maja 2011.
Pričetek pohoda bo ob 20.30 uri pri Gostišču na Trojanah.

Pot bo udeležence vodila iz TROJAN preko LIPOVCA, MALE RAVNI, STRMECA, MOTNIKA na SROBOTNO in preko REBER na SLOPE, BIBO PLANINO in mimo PEČNE POLJANE in VELIKIH STEN na KOSTAVŠKO PLANINO do SV. MIKLAVŽA in naprej vse do cilja v TERMAH SNOVIK v Lazah pri Tuhinju.

Celotna dolžina poti je slabih 40 km. Hoje po srednje težkem terenu (ponoči), z vmesnimi postanki, je za 11 ur.

Vsak udeleženec pohoda mora biti dobro telesno in psihično pripravljen za hojo v nočnem času ter ustrezno opremljen za morebitne neugodne vremenske razmere; hodi na lastno odgovornost, vendar v skupini pod vodstvom vodnikov Planinske zveze Slovenije. S seboj morajo imeti pohodniki tudi baterijsko svetilko z rezervnim baterijskim vložkom. Pohodniki so na poti dolžni upoštevati navodila vodnikov iz spremstva. Prepovedano je pitje alkoholnih pijač!! Vodstvo pohoda si pridržuje pravico, da izloči vsakogar, ki bi oviral varno hojo. Ponoči je orientacija slabša, zato naj pohodniki ne zapuščajo skupine!

Kdor se želi udeležiti pohoda, lahko za podrobnosti pokliče v času uradnih ur na Planinsko društvo Kamnik (http://www.drustvo-pdkamnik.si/): 01/839 13 45 ali svoje vprašanje posreduje po e-pošti: pdkamnik@siol.net, kjer sprejemajo prijave za večje skupine. Prijavite se lahko tudi dve uri pred odhodom na vpisnem mestu na Trojanah, kamor naj bi vodje planinskih skupin, zaradi poenostavljenega postopka, prinesli s seboj sezname udeležencev (ime in priimek, letnica rojstva, društvo), če skupina ne bi bila že predhodno prijavljena preko e-pošte. Za dodatne informacije lahko pokličete tudi na:
      031 395 094   - Miran ali
      041 727 918   - Jana.

Prijavnina je 10 EUR, plača pa se ob prijavi na dan pohoda (velja tudi za predhodne prijave). Prijavnina vključuje vodenje, zavarovanje za čas pohoda, diplomo, izkaznico, krof, čaj, malico in rokovnjaški golaž. Za mladino do petnajstega leta starosti, v spremstvu staršev, prijavnine ni!

Organizatorji udeležence prejšnjih pohodov prosijo, da ne pozabijo doma svojih že žigosanih izkaznic. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu s tem, da si organizator pridržuje pravico, da traso prilagodi vremenskim razmeram.

Lep pozdrav
Jana
http://www.simoncinka.si/
Apr 21
2011

4. Kunaverjev pohod – 4. junij 2011

Posted by admin in Pohodništvopohod

Kratek opis
Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek, preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo ličnih informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih nadrobnostih o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih (udornice, naravna mostova, izvir in ponor kraške ponikalnice in še veliko drugega. V dolini Rakovega Škocjana je lepo urejen hotel, kjer se bomo pohodniki okrepčali, po želji pa tudi odpočili ali prespali. Za bolj vzdržljive bo pohod podaljšan do Cerkniškega jezera (Velika Karlovica).

Pavel Kunaver, sloviti slovenski pedagog, naravoslovec, poljudno znanstveni pisatelj in priznani zagovornik varstva narave, vodil v Rakov Škocjan številne ekskurzije ljubiteljev narave. Rakov Škocjan je prvič obiskal že pred 1. svetovno vojno, po 2. svetovni vojni pa je tja začel množično voditi svoje ekskurzije.

Trajanje pohoda
: 1h
Zahtevnost:
lahka tura, primerna za družinski izlet po poteh v gozdovih
Organizator
: TD RAKEK

Informacije
Jun 16
2010

Slovenski vojak 1848 - 1918

Posted by admin in notranjskaDragonciDolenja vas pri Cerknici

Društvo Lovrenc iz Cerknice vas vabi na prireditev Slovenski vojak 1848-1918, 27.6. v Dolenjo vas pri Cerknici.


ob 11.30 uri maša za padle vojake v cerkvi Sv. Lovrenca v Dolenji vasi
ob 14. uri prireditev ob občinskemu prazniku: Belokranjski tamburaši, pevci vojaških balad, nonet Lovrenc, deklamacije vojnih in Maistrovih pesmi, Folklorna skupina Rak, tržnica s starinami in vojaško opremo, izdelki domačih obrti, vojaški tabor, kjer se vsaka skupina predstavi s svojo tipično vojaško kuhinjo iz kotla, kadrovski oddelek Slovenske vojske
* slavnostni govornik in predaja raporta
* predstavitev vojaških enot
* uprizoritev osrednje bitke - BITKA NARODOV PRI NIDERDORFU - sodeluje konjenica, pehota in topništvo ter bolničarska enota

May 07
2010

Mednarodni jezikovni poletni tabori za otroke na Kozjanskem - julij in avgust 2010

Posted by admin in tabor za otrokepočitnicejezikovni tabor

Osnovnošolski otroci (med 4. in 15. letom starosti) so tudi letos
poleti vabljeni na 6-dnevno Guzajevo poletno pustolovščino na deželi v
objem neokrnjene narave na Prevorje na Kozjansko.

 

Tabori so organizirani z namenom, da otroci doživijo čim več pristnega
stika z naravo, živalmi in tudi s sabo, daleč od mestnega vrveža.
Pomen zdravega načina življenja in povezanosti z naravo spoznavajo na
didaktično zasnovanih delavnicah pod vodstvom usposobljene ekipe
spremljevalcev in pedagogov, lahko tudi v tujih jezikih.

Otroci bodo jezdili konje, občudovali zvezdno nebo skozi teleskop,
obiskovali kmetije, se spoprijateljili z živalmi,molzli krave,
ustvarjali z rokami z naravnimi materiali, se učili rolanja, se
sproščali ob zvokih gonga, se srečali s kozjanskim Robinom Hoodom -
razbojnikom Guzajem, eno noč prespali na dišečem senu na seniku in še
mnogo več.
Nov 17
2009

Najhladnejši naseljeni kraj v Sloveniji Babno Polje

Posted by admin in notranjskaFrank Troha RihtarjevBabno PoljeAlenka Veber

Babno PoljeBabno Polje - najhladnejši naseljeni kraj v Sloveniji

 

V zadnjem času skoraj ni Slovenca, ki ne bi slišal za Babno Polje, najhladnejši naseljeni kraj v Sloveniji. Največ zaslug zato ima nedvomno Babnopoljec Dušan Ule s svojim azilom za ranjene gozdne živali ter vremensko hišico, kjer že vrsto let, jutro za jutrom in tudi ob nekaterih drugih urah dnevno skrbno beleži temperaturo.

Nov 09
2009

Kozjanski raj na platnih likovnih ustvarjalcev

Posted by admin in razstavalikovna kolonijaKozjansko

Že deveto leto zapored je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti Šentjur v sodelovanju s šentjurskim Društvom likovnih ustvarjalcev Rifnik likovni natečaj EX TEMPORE. Letos avgusta je kar tri ducate slikarjev obiskalo kraj Prevorje in na platna zarisalo svoje doživljanje in videnje tega slikovitega kraja v osrčju Kozjanskega, ki ga pogosto poimenujejo kar Kozjanski raj. Slikarji so prišli na Prevorje ne le iz Šentjurja in Celjskega, temveč tudi iz Koroške in Dolenjske. Razpršili so se po pobočjih Prevorja, nabirali inspiracijo ob pogledu na tamkajšno arhitekturo in naravo ali celo na dvoriščih prevorskih domačij, nekatere skrite lepote kraja pa so jih pomagali odkriti krajani. Pod njihovimi čopiči so začela nastajati umetniška dela. Kljub dežju, ki je malo ponagajal, pa likovniki niso doživeli krajevnih lepot v nič manj idilični podobi, kot bi jo v sončnem dnevu, v kar se lahko prepričate, če v mesecu novembru obiščete slikarsko razstavo v Ipavčevi hiši v Šentjurju, ki se bo potem 19. decembra preselila v večnamenski prostor OŠ Prevorje, v kraj umetniškega navdiha. Ljudski pevci s Prevorja, ki so že ob otvoritvi razstave v Šentjurju poskrbeli, da so zbrani doživeli kraj v sliki in pesmi, bodo tudi tokrat zapeli v cerkvi sv. Ane v božičnem vzdušju in pozdravili prihod rastave v domači kraj. 

May 27
2009

19. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

Posted by admin in Untagged 

Dandanes, ko pretežno sedimo, postaja hoja ena največjih vrednot. Rezultati analiz kažejo, da lahko že 30 minut hoje dnevno bistveno prispeva k izboljšanju našega počutja in k preprečevanju večine zdravstvenih težav, ki nastanejo kot posledica nezadostne telesne aktivnosti. Tega se zaveda tudi 156 pohodnic in pohodnikov, ki so v soboto, 23.5.2009 ob 20,30 uri izpred Gostišča  Trojane na Trojanah krenili na 45 km dolg nočni Rokovnjaški pohod, letos že 19. po vrsti. Pot jih je vodila na Lipovec in preko Kozjaka do Češnjic v Tuhinju. Od tam so pot nadaljevali preko Osekov do planine Travnik in preko Tomanove planine do cilja na Črnivcu.

 Vsak udeleženec je za popotnico prejel »pravi trojanski krof« in steklenico vode. Kratki postanki in nočna malica, so pohodnikom dali novih moči in tako so po enajstih urah hoje, dobre volje, prispeli na cilj, ki je bil pri Gostišču GTC 902 na Črnivcu, kjer jih je pričakal pravi rokovnjaški golaž. Tudi vreme je bilo pohodnikom letos bolj naklonjeno, kot lani.

Za poskočne viže, tako na startu, kot na cilju, je poskrbel nepogrešljiv Božo Matičič. Na pot sta pohodnike pospremila predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik, ki se je pohoda tudi sam udeležil in Lojze Jerman, vodja vodnikov, ki je pohodnikom na kratko opisal pot in jih opozoril na pasti nočne hoje. Ivan Resnik je v svojem nagovoru prisotne tudi opozoril, da letos mineva 200 let, ko so po teh krajih razgrajali Rokovnjači.

Jul 19
2008

"Pivce za živce?" Ne ne, raje...Jezersko za živce... :)

Posted by admin in SlovenijanasvetKoroškaizlethribiGorenjska

Po tednu trpljenja...beri...hudih bolečin v ušesu in spoznanju, kakšen je občutek, ko ne slišiš popolnoma ničesar,  sem končno skoraj čisto prava :) No ja, le spati ne morem, saj sem se v tem tednu naspala za ves čas nazaj in za nekaj dni vnaprej ;) Ravno zato, pa lahko ponovno kaj napišem tukaj. Hmm kaj le?

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008