Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Pišem o krajih & dogodkih, kjer sem bila... & kjer mi je bilo všeč...

Nov 12
2008

Potopisno predavanje o Islandiji

Posted by Layla in Untagged 

Včeraj je bilo v Kulturnem domu Nazarje v okviru Planinskega društva  (& TA Nasmeh) potopisno predavanje o Islandiji z diapozitivi. Ledeno-vročo lepotico je predstavil Tomaž Kumer iz Vinske Gore pri Velenju, ki je tam bil že dvakrat.
 
Čeprav je na Islandiji ponavadi mrzlo, se menda tudi tam pozna globalno segrevanje! Baje je ob njihovem obisku poleti 2008 vreme bilo rekordno vroče - celih 26°C! (Razmišljam o tem, da bi se preselila na Islandijo, vsaj za poletne mesece!)  Je pa menda treba biti pripravljen na vse možnoste, če greš tja.. Lahko je tudi huda megla & dež itd.
 
Imeli so večinoma sončno vreme & seveda so fotografije primerno čudovite -  kar precej nas je bilo takih, ki nas je zamikalo kdaj iti pogledat gejzirje & trole & palčke (v katere baje verjamejo vsi Islandčani).
Menda je celo uradna državna vera poganska, čeprav imajo v svoji zastavi krščanski križ & je po Islandiji raztreseno kar lepo število luštnih & nenavadnih cerkvic z ljubkimi pokopališči...
 
Je pa menda še pred kratkim bila Islandija zelo draga, vendar pa se to razmerje menda popravlja nam Evropejcem z evri v prid... (nad čimer se Islandčani sicer menda primerno jezijo.)
 
No, z veseljem bi se šla kopat v naravno tople bazene v bivšem vulkanu ali pogledat, kako funkcionira geotermalna elektrarna... 
Če si imate priložnost ogledati vsaj diapozitive te prekrasne dežele, toplo priporočam!
 
 

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008