Domov arrow Vsi blogi arrow Makole v Ljubljani
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

No desc available


Jun 16
2009

Makole v Ljubljani

Posted by svetlana in rekapisateljpesniknaravaLjubljanski gradLjubljanaHalozedvorecdogodek

V nedeljo, 14. junija, se je na grajskem dvorišču Ljubljanskega grada, predstavila slovenska občina Makole. Moto prireditve je bil: Podeželje in mesto z roko v roki. Na to temo so pripravili tudi okroglo mizo. Poleg pogovora pa so v lepem sončnem vremenu pripravili še fotografsko razstavo ter folklorne in glasbene nastope. Na stojnicah so prikazali delo različnih društev, ki delujejo v Makolah in okolici. Med drugim smo lahko opazovali predico ob kolovratu in tudi kovača pri delu.

Občina Makole je bila ustanovljena leta 2006. Leži ob zahodnem delu Haloz. Je ena slabše razvitih občin v kateri prevladuje kmetijstvo, predvsem živinoreja in vinogradništvo. Svojo priložnost vidijo v turizmu. Lepa in neokrnjena narava, zdravo in čisto okolje, bližina dvorca Štatenberg, sakralni objekti, dolina reke Dravinje, zidanice in še celo kraška jama Belojača na robu Haloz, vse to in še več lahko ponudijo svojim obiskovalcem.

Središče občine je naselje Makole v katerem je živela pisateljica in pesnica Anica Černejeva. Po njej so poimenovali osnovno šolo in prosvetno društvo, ki je ljubiteljsko. V njem je folklorna skupina, recitacijska skupina, mešani pevski zbor in pevke ljudskih pesmi.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008