Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

A short description about your blog

Jul 29
2008

Častna garda Ruske vojske se predstavi v Kranjski Gori

Posted by Rockos in vršičSlovenijaKranjska goraJulijske AlpeGorenjskadogodek

V nedeljo 27. julija 2008, sta Društvo slovensko-ruskega prijateljstva in Občina Kranjska Gora pred Rusko kapelico na cesti proti Vršiču pripravila slovesnost v spomin na žrtve tragičnih dogodkov med 1. svetovno vojno in na vse ruske ujetnike, ki so pri gradnji ceste preko Vršiča izgubili svoja življenja

Jul 29
2008

Na Vršič (1611 m) iz Kranjske Gore

Posted by Rockos in vršičJulijske AlpeGorenjska

 Nadvse primeren izlet iz Kranjske Gore je tudi na prelaz Vršič. Ali prek njega (v Trento), odvisno kam ste namenjeni. Mi se z dojenčkom nismo mogli odpraviti po neštetih  (v resnici bi jih seveda lahko hitro preštel, če bi le imel seznam vseh teh poti) markiranih poteh, ampak smo morali do prelaza z avtomobilom. Kako dolgočasno! Ampak nas pa niso noge bolele, tako kot vse kolesarje, ki smo jih v sončnem sobotnem dopoldnevu srečali na poti.

Jul 28
2008

Planica (910 m)

Posted by Rockos in tamarmojstrovkaKranjska goraJulijske AlpeGorenjska

Sprehod iz Kranjske Gore (810 m) v Planico je kot nalašč za vse, ki si želite umirjene poti. Če pa je v vas kaj avanturista in bi želeli hoditi po koreninah gozdnih poti, se sklanjati pod vejami smrečic in bukev ter pridobivati na nadmorski višini vsakih nekaj minut, boste imeli na tej poti dovolj možnosti, da zaidete na eno od markiranih poti. Če vas ni strah, da vas na rogovih nekaj metrov naokoli prenaša kakšna kravica na katerem od okoliških pašnikov, pa seveda lahko izberete tudi nešteto drugih alternativnih poti.

Jul 28
2008

Jezero Jasna (830 m) nad Kranjsko Goro (800 m)

Posted by Rockos in vršičKranjska goraJulijske AlpeizletGorenjska

Izbira za izlet (beri: kratek sprehod) do jezera Jasna je v bistvu preprosta - če greste "en krog" okoli hotela (ne glede na to v katerem v Kranjski Gori pač bivate), pridete mimo Jasne kar mimogrede. Do nje vas vodi cesta, ki sicer pelje na Vršič, a bi se morali v resnici do samega prelaza še precej potruditi. Peš gre lepo samo do Jasne, sploh če vam kaj pomeni pločnik. Nam je ob rinjenju vozička z malim otrokom pomenil zelo veliko. Od tam naprej bi morali po cesti - to pa nam ni več dišalo, zato smo se obrnili in se malce razgledali.

<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008