Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si

Dec 15
2012

Poslovni turizem kot priložnost za krepitev poslovnih odnosov

Posted by izletnik in turizemposlovniizletautentica

Poslovni turizem se je v zadnjih letih močno razvil tudi v Sloveniji. Številni kraji in hotelske kapacitete ponujajo tovrstne storitve na visokem nivoju, tako da je postal ta trg zanimiv tudi za tujce, ki Slovenijo obiskujejo in se tudi vračajo. Prav vračanje tujih strank kaže na to, da je poslovni turizem  pri nas res na vrhunskem nivoju. Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki išče pravega ponudnika za tovrstno storitev, potem je pomembno predvsem to, da poznate, katere so tiste ključne lastnosti, ki jih mora ponudnik zagotavljati, da boste zadovoljni.

 Ko se podjetniki odločajo za lokacijo, je predvsem bistvenega pomena to, kam bodo namestili svoje poslovne partnerje in sodelavce. Udobna in človeku primerna namestitev namreč zagotavlja, da so udeleženci sproščeni in zato bolje pripravljeni za sodelovanje. Običajno osrednji dogodek, okrog katerega se dogaja poslovni turizem, poteka v konferenčni dvorani. Zato je njena opremljenost ena izmed ključnih točk planiranja dogodka. V njej mora biti dobro ozvočenje, mesta za sinhrone prevajalce, če so na konferenco povabljeni tujci, dvorana mora biti tudi dovolj velika, ponujati mora možnost projekcije iz računalnika.

Poleg osnovnega dogodka kot je konferenca, seminar, razvojno srečanje, predstavitev nove ponudbe, predstavitev letnega poročila itn., se na takšnih prireditvah običajno goste tudi pogosti. Poslovni turizem je tako tudi odlična priložnost, da s poslovnimi partnerji in sodelavci sklenemo trdnejše osebne odnose. To je že samo zase vrednota, vendar pa je hkrati tudi nekaj, kar krepi poslovne odnose. Zato je pomembno, da poslovni turizem razumemo čim bolj široko in v skladu s tem tudi zahtevamo, da ponudnik vrhunsko pravi tudi z večerjo ali s kosilom, ki ga pri njem naročimo.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008