Domov arrow Vsi blogi arrow Knjižni sejem
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Nov 25
2008

Knjižni sejem

Posted by svetlana in SlovenijarazstavanagradaLjubljanadogodek

V Cankarjevem domu v Ljubljani, so 25. novembra odprli 24. slovenski knjižni sejem. Ta dan je bil sejem odprt samo za povabljene, podelili pa so tudi nagrade na področju književnosti. Od 26. do 30. novembra pa se sejma lahko udeležimo še ostali knjižni molji oziroma ljubitelji knjig in branja.

Poleg knjig, ki so glavne zvezde sejma pa so pripravili več spremljajočih prireditev. Letošnja novost je program imenovan Pokusimo besedo. Na odru Velike sprejemne dvorane Cankarjevega doma, se bomo lahko srečali z znanimi slovenskimi pisatelji in pesniki. Med gosti bo Svetlana Makarovič, Andrej Rozman Roza, Tone Pavček, Ervin Fritz in Feri Lainšček.  Ker je vstop na sejem brez vstopnine, si ga bo lahko ogledal vsak, ki ima rad knjige.

Zato ne bom preveč modrovala o sejmu, ampak  bi  na tem mestu omenila knjigo, ki mi je bila zelo všeč.  To je knjiga Sanje v megli, roman, ki realistično opisuje težko življenje majhnega naroda, ki se imenujejo Čukči in živijo na Čukotskem polotoku, na skrajnem severovzhodnem delu Azije in je večji del leta pokrit z ledom in snegom. Kako ljudje tu živijo v sožitju z živalmi, haskiji in jeleni, kako preživijo v teh težkih pogojih, ko nimajo trgovine za vsakim vogalom kot večina, ki smo ali še bo obiskala sejem.

In katera je vaša najljubša knjiga?

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008