Domov arrow Vsi blogi arrow Čebelice,čebelice vse moje ste prijateljice
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Oct 09
2008

Čebelice,čebelice vse moje ste prijateljice

Posted by mojcy in Untagged 

čebela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravljeni,

spet tukaj. Priznam, da nisem opravila nobenega zapisa od prvega dalje, danes pa me je bolezen prikovala na posteljo in seveda s tem povezano na blog kam.si!

Veseli me, da je od trenutka, ko sem se kot prva zapisala kot pisateljica bloga na strani kam.si odločilo toliko piscev blogov in nekako izrazilo svoje mnenje.Čestitke vsem, ki ste se opugumili, prav tako pa še enkrat vabim k pisanju vse, ki želite izraziti del sebe, svojih stališč, morda celo predsodkov....

Moja današnja tema razmišljanja pa so za kemtijstvo oz. za človeka daleč najpomembnejše živali brez katerih bi na Zemlji kmalu zmanjkalo prehrane- zagotovo veste o čem govorim. No?

Seveda, o naši kranjski sivki-avtohtoni pasmi čebele, ki svoje kratko življenje nameni nam-ljudem. Zakaj? Da jo potem s svojim nepremišljenimi dejanji ubijamo, brez kančka slabe vesti? Ob nedeljskem pohodu in srečanju s to pridno delavko, ki ne pozna časa za odmor, ne pozna plače, ne pozna veselja,...jo enostavno spregledamo,kot da je ni. Pa je, četudi je ne želimo ob sebi obstaja in bo zavedno obstajala, če se bomo končno prebudili in pogledali resnici v oči.

Kaj bomo storili, če je ne bo več? Kaj bomo storili brez njene nesebične pomoči? Brez njenega medu? Brez njenega voska? Cvetnega prahu? Kulturne dediščine-čebelnjakov? Konec koncev kaj bomo storili brez sadja in ostalih sadov narave, če ne bo te pridne delavke?

 Vsi vemo, da so človeku na prvem mestu denar, zaslužek in ostale materialistične dobrine. Toda brez hrane nam denar ne bo pomenil nič drugega kot pogubo- pogubo v smrt.

Ob izgubi živega bitja, ob izumrtju vrste se človek zamisli...toda takrat je prepozno. Preteklost obstaja kot spomin in tega ne more spremeniti nihče-ne jaz in ne ti.

Spomnimo se večkrat besed iz naslovamojega bloga, ki ste ga zagotovo prepoznali iz besedila pesmi Čebelar-ansambel Lojzeta Slaka. 

Za razmislit ob sprehodu po za zdaj dokaj dobro ohranjeni naravni dediščini Slovenije!

 

Čaw,čaw

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008